Annons


Annons

Enkla knepet: Så rengör du skärbrädan med salt

Skärbrädan är flitigt använd i köket, och förtjänar därför lite extra kärlek emellanåt. Så här rengör du den bäst – och blir samtidigt av med alla bakterier som samlats i skårorna!

Rengör skärbräda av trä

Många skåror senare – dags att desinficera med salt! Bild: IBL Bildbyrå

Skärbrädor i trä är inte bara oumbärliga i vardagen, de kan dessutom vara en riktigt snygg inredningsdetalj i köket. Men lång, trogen tjänst sätter förstås sina spår och skärbrädan blir en riktig bakteriehärd.

Annons

I alla de skåror som uppstår efter lång flitig användning med kniven, samlas gärna bakterier och skärbrädan är inte helt enkel att hålla ren. Därför kan det vara en god idé att med jämna mellanrum ge skärbrädan en ordentlig grundrengöring som samtidigt desinficerar den.

Använd salt när du ska rengöra din skärbräda i trä. Bild: IBL Bildbyrå

Gör så här för att rengöra skärbrädan med salt:

1. Börja med att diska av skärbrädan ordentligt, precis som du gör i vanliga fall.

2. Strö på salt, gärna grovt.

3. Skrubba ordentligt med en rotborste eller med diskborsten, så att hela ytan täcks av salt.

4. Låt stå i ungefär 20 minuter så saltet hinner verka.

5. Skölj av skärbrädan noggrant.

Nu har du en ren och desinficerad skärbräda, redo att användas under lång tid framöver. En bonus är att saltet gör skärbrädan slät och fin!

Läs också: Städtips med citron

Källa: TV4, Land

Artikeln publicerades först på Allers.

 

(4)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar