Annons


Annons

Duka snyggt med blommor – steg för steg

Svenska Ingrid Carozzi är en av New Yorks mest anlitade florister. Hon skapar buketter och arrangemang till bröllop och event, men också till kungligheter som prinsessan Madeleine och drottning Silvia. I boken Brooklyn Flowers (Massolit förlag) delar Ingrid med sig av sina bästa tips.

Ingrid Carozzi har gett ut boken Brooklyn Flowers.

Ingrid Carozzi har gett ut boken Brooklyn Flowers.

Var får du inspiration?
– Det som haft den största och mest positiva inverkan på min utveckling som florist är utan tvekan Instagram och Pinterest! Jag är helt besatt av dessa medier och kollar mina favoriter dagligen.

Annons

Dina bästa tips?
– Mer blommor än vas! Jag vill helst ha dubbelt så mycket blommor som vas vilket har blivit min och Tin Can Studios signaturstil. Fokus är alltid off center i mina arrangemang. En topp i mitten, eller en helt geometrisk komposition, känns lätt stelt. Fyll i alla hål! Det är blommorna man vill se, och inte så mycket stjälkar! Allt grönt passar bra, liksom mindre blommor eller blommor av annan textur.

Bukett i mässingsskål:

4 stora dahlior, mörkröda
3 mindre dahlior, rosa
5 ranunkler
4 chokladblommor
gröna kvistar
1 skål på fot
hönsnät
tejp

Gör så här:

duka-brooklyn-flowers-1

1. Forma hönsnätet till en boll och lägg i botten på vasen, fäst med tejp som ett kors över öppningen

duka-brooklyn-flowers-2

2. Placera de gröna kvistarna och ett par korta ranunkler runt vasens kant. Klipp en ranunkel lång, ca 30 cm, och placera till höger i vasen. Det är själva formen på arrangemanget.

duka-brooklyn-flowers-3

3. Klipp de stora dahliorna korta, 10–15 cm, och fördela dem runtom.

duka-brooklyn-flowers-4

4. Fyll på med de små dahliorna, ranunklerna och chokladblommorna. Mät varje blomma innan du klipper så det de blir olika långa och inga tomma luckor bildas.

Från: ELLE mat & vin Foto: Paul Brissman

LÄS OCKSÅ

(27)
(0)


Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar