Annons


Annons

Drömjobbet för djurälskare: Få betalt för att ta hand om en hundvalp

Gosa med en gullig hundvalp – och få betalt för det. Det låter kanske för bra för att vara sant, men det är det inte. Försvarsmakten söker fostervärdar som kan ta hand om hundvalpar innan de testas för tjänstgöring inom Försvaret.

Foto: IBL

Det är Försvarsmakten som är på jakt efter nya fostervärdar runt om i Sverige, något som Expressen var först ut med att rapportera om.

– Det är än så länge ingen brist, men emellanåt saknas det fodervärdar på vissa platser i riket. Detta märker vi främst av då kullarna ska placeras ut i sina nya hem och vi inte har tillräckligt med fodervärdar på samma ort, säger Försvarsmaktens Joakim Leikne till SVT.

Läs också: Nu kan du hitta hundvakt online – så fungerar nya tjänsten

Varje år avlas runt 35-40 kullar, cirka 200-250 valpar, fram på hundavelsstationen i Sollefteå. När de är runt 12-15 månader gamla får de gå igenom ett test för att se om de är lämpliga för tjänstgöring inom Försvaret och hos polisen.

Annons

Innan lämplighetstestet äger rum ska de dock bo hos fodervärdar och det är här det fantastiska jobbet kommer in. När valparna är runt 8-10 veckor gamla placeras de i olika hem runt om i riket innan de får göra testet. De hundar som inte anses hålla måttet får stanna hos sina fostervärdar eller omplaceras till nytt hem.

Foto: Försvarsmakten

Är du intresserad av att ta hand om en hundvalp börjar du med att skicka in en intresseanmälan. Därefter görs ett hembesök med tillhörande intervju.

– Det finns inget krav på att du ska ha erfarenhet av hund sedan tidigare, men det är viktigt att du har både tid och intresse för att ta hand om en hundvalp, med allt vad det innebär, skriver Försvarsmakten på sin hemsida.

Om du blir godkänd som fostervärd står Försvarsmakten för foder- och veterinärkostnader.

Läs mer: Skydda ditt djur mot fästingar i sommar – så gör du

Av: Thowe Wagner Larson

(166)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar