Annons


Annons

Drömboende med högt i tak

Mysigt med varma naturtoner och högt i tak, både bokstavligt och bildligt. Mille och Mathias vill ha en bohemisk och avslappnad känsla, de älskar att laga mat och det finns gott om plats för både gäster och fester.

Matsal med höjd. Takhöjden är imponerande. Bordet har följt med Mille sedan hennes första lägenhet. Kelimmattan passar bra på terracottagolvet. Lamporna har tidigare varit gatlampor i Köpenhamn! På den gamla franska köpmansdisken står en lampa från House Doctor.

När Mille Erikstrup var liten bodde hon i en gammal skola med massor av plats. Därför letade hon själv efter ett hus med rejäl takhöjd, många fönster och öppna ytor när hon och sambon Mathias Ho skulle flytta ut på landet med barnen.
De hittade vad de sökte utanför Aarhus i Danmark och huset från 1907 är på hela 320 kvadratmeter och renoverades 2010. Men det var först och främst ateljén i stallet som de föll pladask för, och nu utgör den tillsammans med resten av huset deras fantastiska hem. Med massor av plats för en familj på fem och alla gäster som kommer och hälsar på.
– Det absolut bästa är de stora, öppna rummen med sina fantastiska ljusinsläpp, säger Mille.

Annons

Teaterstolar. Stolarna har Mille fått av en väninna och de är riktiga favoriter. Skåpen är loppisfynd och fåtöljen kommer från Mathias föräldrar.

Stallet. I det som en gång var gårdens stall finns nu ett avundsvärt stort allrum. Alla möbler och prylar är ärvda eller begagnade, utom den stora taklampan som heter Caravaggio från Lightyears.

Läs också: Delat drömboende efter skilsmässan

– Det finns gott om plats att vara tillsammans men också för att dra sig undan och bara vara helt för sig själv i lugn och ro.
Mille är makeupartist och bodde tidigare i Paris där hon jobbade som designer för Christian Lacroix. Kärleken till Frankrike lyser igenom i hennes inredningsstil, som kryddas med franska loppisfynd och gamla grejer. Huset är under ständig förändring och Mille lägger en hel del tid på att hitta udda föremål som passar in – men det märks verkligen att det bor två kreativa människor här som gillar återbruk och smarta egna lösningar.

Färgsynkat. Garderoben är hembyggd av gammalt material och lite nytt från Bauhaus.

Mathias älskar att bygga om och bygga nytt av gamla saker och han och hans pappa har ett orangeri på gång – men det är fortfarande på skisstadiet.
Orangeriet ska byggas ihop med ateljén i stallet och huvudbyggnaden och användas som ny matsal. I ateljén blir det kök och allrum, och det gamla köket blir en härlig stor tvättstuga. En sådan saknas nämligen i huset.

Läs också: Nostalgisk charm i nybygget

Badkar under snedtaket. En sammanhållen färgskala gör att resultatet blir både lyxigt och vackert.

Förutom det funkar annars huset ypperligt som det är också, och Mille har ett älsklingsställe.
– Mathias gillar att sitta och läsa, pojkarna håller gärna till framför spisen eller på terrassen mellan de två byggnaderna och jag sitter helst vid ett fönster på övervåningen och ser hur solen går upp över fälten. ✦

Garderobsval. Klädskåpen, tillverkade av gamla fönster, blir en del av inredningen i det ljusa, romantiska sovrummet. Kuddar och överkast från Magasin, lampa från Muuto.

Här bor vi!

Namn: Mille Erikstrup och Mathias Ho och barnen 
Storm, 12, Edgar, 9, och 
Hubert, 5 månader.
Gör: Mille är makeupartist och har bloggen mille-
erikstrup.com, Mathias 
är kirurg.
Bor: Ormslev söder om 
Aarhus, Danmark.

(32)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar