Annonssamarbete med Hasselfors Garden

DIY: Vattna växterna rätt

Hur gör man för att lyckas med växter som är känsliga för att övervattnas och hur undviker man döda växter om man ibland glömmer vattningen helt? Vi har tipsen!

Torrisar som trivs
Vi älskar våra torra vänner kaktusarna och suckulenterna, men de är väldigt känsliga för hur vi behandlar dem. Eftersom de är vana vid stekhett ökenklimat så blir de inte särskilt glada om de får för mycket vatten, men det finns ett enkelt trick för att undvika att detta händer. Genom att blanda i odlingssand i jorden får du en jord med tyngd, som är mer dränerande och inte blir lika blöt. Aldrig mer sura stickisar och suckulenter!

Tips! Toppa även ytan med sand så får din torris en ännu härligare känsla av att stå i öknen.

Lekande lätt med lera
Är du dålig på att vattna eller brukar du ställa ut dina växter i sommarvärmen där de torkar ut lite snabbare än vanligt? Ingen fara! Svaret på dina problem stavas lera. Leran hjälper nämligen till att skapa en fuktigare miljö i jorden vilket gör att de klarar en eventuell torka som kan uppstå vid glömska. Allt du behöver göra är att plantera om din blomma och blanda den nya jorden med lera. Lekande lätt!

(0)
(0)SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annonssamarbete med Hasselfors Garden

Laddar