Annons


Annons

DIY: Sätt julblommorna i vas

Många julblommor blir vackra i vas – de håller sig fräscha länge och passar fint med gröna kvistar och vippor. Låt dig inspireras av åtta härliga buketter!

Tulpaner i fint sällskap. Vita tulpaner har blandats med skimmia, mistlar, mjuka sirliga tujagrenar och kottar fästa på ståltrådspinnar. För att växterna ska stå vackert i den vida vasen är de nerstuckna i ett finmaskigt hönsnät som ligger i vasen.

Härlig doft. Hyacinter är fina som snitt. Tillsammans med tallris och vita vaxblommor bildar de en härlig vinterbukett.

5 tips: Ta hand om buketten!

  1. Snitta om stjälkarna. Det är bra om du gör det med två dagars mellanrum.  Ge mjuka blomstjälkar ett rakt snitt. Ju hårdare stjälk blomman har, desto längre och snedare snitt ska du skära.
  2. Ge blommorna nytt vatten då och då. Gärna varannan eller var tredje dag.
  3. Se till att inga blad hamnar under vattenytan. När de bryts ner i vattnet bildas bakterier som gör att växterna vissnar fortare och vattnet luktar illa.
  4. Blommor med hårda stjälkar kräver varmt vatten och mjuka stjälkar lite kallare. Kompromissa och ge blandade buketter ljummet vatten.
  5. Ge lite växtnäring. Använd påsen som kommer med buketten ibland. Egen näring gör du av fyra sockerbitar och en liten dutt ättiksprit. Det räcker till en bukett.

Läs också: Så lyckas du med hyacinterna

En och en. Sätt hyacinter eller några andra blommor i gröna flaskor. Pynta med tuja och kottar. Ställ allt i en fin trälåda.

Annons

Sirligt. Julrosor och smäckra grenar av tuja är ett fint par i vasen. Den här julrosen har flera vackert nickande blommor på en lång stjälk.

Läs också: DIY Gör vackra julgrupper

Fin kontrast. Vita amaryllisarr är kraftfulla och sirliga på samma gång. Nakna grenar av lärk och grön skimmia är fina kontraster till blommorna.

(51)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar