Annons


Annons

DIY: Så gör du din egen (supereffektiva!) deodorant med kokosfett

Drömhems redaktion har pysslat egna julklappar. Vad sägs till exempel om den här sköna och effektiva deodoranten som du enkelt gör själv, med bland annat kokosolja och bikarbonat? Perfekt att ge bort i present eller använda själv!

julklapp-deo

– Sedan min dotter lärde mig att göra deo på kokosfett, bikarbonat och potatismjöl vill jag inte ha något annat. Nu vill jag frälsa alla mina vänner med denna sköna, miljövänliga och ­supereffektiva deo! Ebba Svanholm, chefredaktör

Så gör du hemmagjorda deodoranten:

Du behöver
½ dl kokosfett med eller utan kokosdoft
½ dl bikarbonat
½ dl potatismjöl

Gör så här
1 Blanda ingredienserna i en kastrull och värm långsamt tills fettet har smält. Rör om. Häll upp på små burkar. Bikarbonatet har en tendens att sjunka till botten av burken, så du kan behöva röra om då och då under tiden det stelnar, eller vända burken upp och ner ett par gånger.

2 Ekologiskt kokosfett har en svag doft av kokos. Den försvinner ganska snabbt efter att du har smörjt in dig, men om du vill slippa den helt finns också fett utan doft. I den kan du blanda i lite eterisk olja, till exempel lavendelolja, om du vill ha variation.

3 För att undvika fläckar på kläderna ska man dosera deon snålt. En klick stor som en halv fingernagel kan räcka. Prova dig fram i början! Deon känns lite grynig när man stryker på den, som fin sand ungefär, men absorberas snabbt av huden.

4 Tänk på att din nya deo lätt blir flytande när det är varmt! Den funkar bra även då, men om du ska ha den i till exempel necessären är det viktigt att burken är tät.

Tips! Att använda bikarbonat från matvaruaffären blir ganska dyrt. På nätet kan man beställa stora förpackningar till betydligt lägre kilopris.

Styling: Sania Hedengren & Susanna Zacke
Foto: Magnus Selander

Annons

Och så här fint slog Ebba in deodoranten:

Se fler av redaktionens hemmagjorda julklappar här:
Vacker DIY-present: Så gör du virkade galgen
Piffa kudden med en hemmagjord tofs (perfekt julklapp!)

(19)
(1)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar