Annons


Annons

DIY: Jennie julpysslar för liten peng

För Jennie Tsomidis-Lind är pysslandet och förberedelserna det bästa med julen. Redan i oktober börjar hon, men bra-att-ha-saker samlar hon på året runt. Och det är inga krusiduller!

Mycket blir mer. Jennie gör en dekoration längs julbordets mitt med tallkvistar i flaskor, hyacinter i minikrukor, renhorn och ljusstakar. Foto: Tommy Durath

Julen är alla veckorna före den 24 december, i alla fall när man frågar Jennie. När den börjar är däremot en aning oklart. Ibland så tidigt som i slutet av oktober, då kan det bli en sväng till skogen för att samla kottar eller en kväll med papperspyssel.
– Jag känner mig aldrig stressad över allt som måste fixas. Det är ju det som är julen för mig och det smyger man bara igång utan krusiduller. Plötsligt står man där med famnen full av tallkvistar eller tapetklister på fingrarna.

Läs mer: Låt kakburken blomma

Gott och blandat. Polkakäppar blir fina hållare för placeringskort. Julkulorna är klädda i tidningspapper. Foto: Tommy Durath

Annons

Jennie är kreativ och har massor av skaparlust. Återbruk, recycling och ”upcycling” är bland det roligaste hon vet.
– Tidigare hade jag ett kreativt jobb som dekormålare i en målarateljé som var kombinerad med presentbutik. Det var ett riktigt drömjobb för någon som gillar att fixa och skapa, jag fick utlopp för all kreativitet. Där skulle pyntas, bindas kransar, målas tomtar och fixas. Och även om jag stormtrivdes så var jag ju inte lika sugen på att pyssla när jag kom hem.

Läs mer: Enkelt pyssel till advent

Sedan några år tillbaka kombinerar Jennie ett jobb i färgbutik med att jobba som brandman på deltid. Och nu, när hon inte längre pysslar under arbetstid, längtar hon efter att få göra det hemma.
– Det bästa är att det finns så mycket julpynt man kan göra av enkelt material som är alldeles gratis. Kottar, pinnar, papper och återbrukat skrot. Jag är som malligast när jag har lyckats göra något riktigt fint för inga pengar alls.

Se mer av Jennies fina julpyssel i NR 13 av Drömhem & Trädgård. Finns i butik nu!

  • Namn: Jennie Tsomidis-Lind och maken Aki med döttrarna Hilda, 18, och Ella, 16.
  • Gör: Jennie arbetar i en färg- och tapetbutik och är brandman på deltid. Följ Jennie på Instagramkontot @vita_villan
  • Bor: Familjen bor i Småland i ett hus byggt 1907.

(86)
(1)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar