Annonssamarbete med Hasselfors Garden

DIY: Ge dina växter längre liv

Vattna dina blommor rätt, fixa en luftigare jord och boosta din omplantering. Här är tre sätt för att ge dina växter ett långt och lyckligt liv!

Säg hej då till trötta och hängiga växter för alltid! Med tre enkla knep så ger du dina gröna älsklingar ny energi och får njuta av dem år efter år.

1. Maxa med maskbajs
Ge dina växter en näringsboost med klimatsmart maskgödsel som stärker rotbildning, ger näring och boostar dina växter med nyttiga mikroorganismer. Det gör du lättast genom att göra ett maskgödsel-te som dina blommor kommer älska. För att fixa det behöver du maskgödsel, något som kan användas som tepåse (tex en finmaskig tygpåse) och vatten. Fyll din påse med maskgödsel, ställ det i vattnet och låt dra över natten. Sen häller du ditt maskgödsel-te i en vattenkanna och vattnar dina blommor med en gång i veckan.

Tänk på! Spara inte maskgödsel-te som blir över! De de nyttiga bakterierna försvinner nämligen p.g.a syrebrist, så använd ditt gödsel-te samma dag som det är färdigt.

2. Lätta upp med pimpsten
Lite större växter och växter som planterats i amplar kan bli lite tunga och jorden kan lätt bli kompakt. För att skapa en luftigare jord för din växt kan man tillsätta pimpsten, de här små stenarna hjälper nämligen till att dränera bort vatten samtidigt som de hjälper till att hålla kvar vattnet så att växten kan suga upp det. När du planterar om en blomma så blandar du helt enkelt bara pimpsten med din jord.

Tips! Pimpsten kan också fungera som en vattenreserv om du lägger det i botten på en kruka som saknar dräneringshål. Perfekt under varma sommardagar!

3. Boosta omplanteringen
För att fräscha upp våra växter så ska vi plantera om dem minst en gång om året, och det beror på att jorden i krukan blir näringsfattig med tiden.  Ett tips för att ge dina växter lite extra näring är att blanda upp din vanliga jord med en skopa maskgödsel, då får du in det viktiga mikrolivet redan från start.

Tips! Boosta med näringsrikt maskgödsel-te då och då!

(30)
(0)SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annonssamarbete med Hasselfors Garden

Laddar