Annonssamarbete med Hasselfors Garden

DIY: Fixa frodigaste plantorna

Nu har naturen spruckit ut i grönt, låt detsamma hända hemma! Såhär gör du i tre enkla steg.

Med hjälp av rätt sorts jord och några enkla råd så klarar man sig utan gröna fingrar när man laddar upp inför våren och sommarens blomsterprakt.

1. Låt sticklingarna spira
Öka på tillväxten av grönt inomhus med hjälp av sticklingar som du enkelt beskär från växter du redan äger, eller varför inte knipsa ett skott från väninnans praktplanta. Fyll botten av ett genomskinligt glas med pimpsten, stoppa i din stickling, fyll på med mer pimpsten och häll på lite vatten. Sticklingen mår bäst av hög luftfuktighet så har du en glaskupa eller ett miniväxthus så är det en utmärkt miljö för den att frodas i.

2. Lyckas med frösådden
Frösådd är det perfekta sättet att ge våren ett startskott inomhus. Ett tips för att lyckas med fröerna är att toppa din odling med sand. Det ger späda plantor en bra start i livet eftersom sanden ger tyngd och ser till att plantorna växer rakt och står stadigt när de spricker upp över ytan. Du kan även grunda med odlingssand i botten av sådden, något som ser till att din planta är väldränerad och inte blir för blöt.

3. Baka baka liten frökaka
Här har vi en aktivitet som barnen verkligen kan få briljera i. En frökaka blandar du av lera, jord, vatten och mixade fröer som ringblomma, malva eller rosenskära.  Sen planterar du kakan i en balkonglåda eller kastar ut i trädgården. Sen är det bara att vänta på att det blommar.

(54)
(0)SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annonssamarbete med Hasselfors Garden

Laddar