Annonssamarbete med Hasselfors Garden

DIY: Boosta med biokol

Fixa finaste växterna samtidigt som du hjälper miljön. Testa biokol!

Vill du göra något positivt för klimatet samtidigt som du får dina växter att prunka? Svaret hittar du i det klimatpositiva biokolet som hjälper dig att göra en insats för miljön när du blandar det i dina växters jord.

Luften idag är full av för mycket koldioxid som sprids från bilar och industrier. Dessa hjälper våra växter till att rensa från luften genom att binda till växtmassa som tillexempel pinnar. Genom att hetta upp de här pinnarna i ett syrefritt utrymme så binder man koldioxiden i kolet så att det inte släpps ut i luften igen och istället bildas biokol. Varför är det så bra? Jo, biokol förbättrar nämligen våra växters jord och hjälper näring och vatten att stanna kvar. Biokol är inget gödningsmedel utan fungerar snarare som ett sorts batteri för jorden. Och för att fungera så måste det laddas med näring. Som tur är så är det väldigt enkelt att ladda biokol.

Blanda bara biokol med maskgödsel, tillsätt lite vatten och rör om. Sen blandar du mixen med din vanliga jord. Nu är jorden laddad! Hur du laddar om? Vattna med näringslösning. Du kommer få en jord av bättre kvalité, och därmed finare växter som kan ta upp ännu mer koldioxid ur luften. Hurra!

 

(65)
(2)SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annonssamarbete med Hasselfors Garden

Laddar