Annons


Annons

DIY: 5 dekorativa idéer med speglar

Speglar är inte bara en praktisk inredningsdetalj – de kan också sprida ljus eller fungera som ett vackert blickfång. Här är fem kreativa DIY-projekt med just speglar.

Låt din kreativitet flöda i höst med enkla och fina DIY-projekt. Speglar kan kännas som ett ovanligt och svårt material vid pyssel, men det går faktiskt att skapa fina detaljer till hemmet med dem.

Välj vilken form du vill ha på spegeln, om du är ute efter en bohemisk, minimalistisk eller lyxig känsla och våga skapa något eget!

Här är fem enkla DIY-projekt med speglar i fokus:

1. Bordsspegeln

Annons

Foto: The Merry Thought

Speglar behöver inte alltid vara stora i storleken. Den här bordsspegeln i form av en triangel fästs i ett träklot för en minimalistisk detalj i hemmet.

Mät upp spegelns tjocklek och såga en skåra som går igenom halva klotet. Använd sandpapper för att ta bort flisor och tryck sedan ner spegeln i skåran. Om spegeln blir för lös kan du använda tejp för att fästa den.

Läs mer om hur du gör bordsspegeln på bild här. 

2. Spegel med makramé

Foto: Marij Hessel via Enter my attic

Är du en av dem som gillar makramé? Då kan den här bohemiska DIY-spegeln vara något för dig.

Allt du behöver är tillräckligt med snöre, kulor i trä eller andra valfria dekorationer samt en spegel. Låt kreativiteten flöda, men se till att spegeln sitter fast stadigt innan du hänger upp den!

Läs mer om hur du gör makraméspegeln på bild här

Läs också: 8 fina sätt att förvandla en tom vägg

3. Spegelkuben

Foto: Ragnar Ómarsson för Ikea Livet Hemma Styling: Hanna Meijer

Den lilla spegelkuben ser betydligt mer exklusiv och dyr ut än vad den egentligen är. Den fina kuben gör du nämligen enkelt med hjälp av sex speglar i form av lika stora kvadrater som du monterar ihop.

Om du vill ha ett större soffbord av speglar bör du bygga kvadraten kring en stödande bas, exempelvis ett kvadratiskt soffbord.

4. Solspegeln

Foto: Brynne Delerson via Ehow

Solspegeln finns i var och varannan affär just nu, men du kan faktiskt göra den alldeles själv.

Du behöver en rund spegel, sprayfärg, pinnar av minst två olika längd, lim, krok att hänga upp spegeln med samt en liten rund skiva i trä som du fäster på baksidan av spegeln.

Kroken för upphängning fäster du i träskivan som bör vara något mindre än spegeln. Sprayfärga pinnarna och limma dem på spegelns baksida, intill träskivan, när de torkat.

Läs mer om hur du gör spegeln på bild här

5. Spegelvägg

Foto via Heimatbaum

Låt en spegelvägg ta plats i hemmet. Allt du behöver är flera speglar som du skapar ett vackert mönster med på valfri plats. Speglarna kan vara i samma eller olika storlek – låt kreativiteten flöda!

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Läs också: DIY – 3 fina pyssel att göra av gamla glasflaskor

(24)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar