Annons


Annons

Här är Ikeas bästa produkt genom tiderna – enligt designchefen

Vi har väl alla vår Ikea-favorit – och så även möbeljättens egen designchef. Här avslöjar han vilken han anser är den bästa produkten Ikea någonsin gjort.

Ikea har producerat mängder med möbler som blivit självklara favoriter i hem världen över. Men det finns en som sticker ut lite extra, enligt möbeljättens egen designchef Marcus Engman.

I en intervju med Business Insider avslöjar han vilken som är hans absoluta favoritprodukt genom tiderna – och det är… Klippan!

Annons
klippan ikea

Tvåsitssoffan Klippan i en inspirerande miljö, stylad av Pella Hedeby och fotograferad av Ragnar Ómarsson för IKEA Livet hemma.

Läs också: Ikea lanserar kollektion i grått – spana in ”Kryddad” här

Enligt Marcus Engman är det inte svårt att förstå varför soffan – som lanserades redan 1979 och fortfarande är en av Ikeas storsäljare – är så populär. Den smidiga tvåsitssoffan får plats i de flesta rum och den enkla designen i kombination med de många olika klädslarna gör det enkelt att matcha soffan med nästan alla typer av inredningsstilar.

klippan ikea

Foto: Ikea

Men det finns ytterligare en anledning till varför just Klippan ligger Marcus Engman extra varmt om hjärtat. Den är nämligen designad av hans egen pappa, Lars Engman.

klippan ikea

– Jag kommer ihåg när han tog hem soffan så att vi skulle kunna testa den, och han frågade mig och min syster vad vi tyckte om den, säger Marcus Engman till Business Insider.

– Jag har många fina minnen med soffan och är glad att den har överlevt så pass länge.

Läs också: 15 snygga favoriter ur Ikeas vårkollektion

Text: Sara Ångström Burling/Elle Decoration

(9)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar