Annons


Annons

Det är viktigast i hemmet – enligt stockholmarna

Dyra designerprylar eller många kvadratmeter är inte det som toppar listan över det som stockholmarna anser viktigast när det kommer till hemmet. Nej, ett lättskött och tryggt hem som doftar gott är idealet för majoriteten enligt en ny rapport.

stockholm-hemma-ikea

Foto: Mikael Axelsson Styling: Emma Wallmén/Ikea Livet Hemma

Enligt rapporten Life at home report, utförd av Ikea, är det ordning och reda som gör att vi känner oss hemma. Ett idealt hem för stockholmarna är tryggt och enkelt att ta hand om och 62 procent av de medverkade svarar att de har för mycket saker hemma att det blir svårt att organisera.

Annons

Läs även: 7 tips för att få mer plats i garderoben

I Stockholm bor många människor och på mindre ytor med färre rum, vilket gör det svårare att hålla ordning. Därför är det kanske inte så konstigt att 37 procent svarar att de blir irriterade varje vecka över röran i hemmet och 27 procent grälar någon gång i månaden över städningen.

Läs även: 10 vanliga städmissar – så undviker du dem

Enligt Ikeas rapport är även lukten en stor del av trivseln och hemkänslan och 30 procent associerar sitt hem med en speciell doft. Det kan vara en av anledningarna till att blommor och gröna växter är en viktig del av inredningen för huvudstadsborna. Inte minst för kvinnorna, där så många som 71 procent uppger att grönt höjer trivseln i hemmet.

Läs även: Tips för att inreda med stora gröna växter

Inred med stora gröna växter. Foto: Shutterstock

Inred med stora gröna växter. Foto: Shutterstock

(28)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar