Annons


Annons

Därför bör du ALLTID lämna disk i köket när du åker hemifrån

Brukar du diska undan och göra fint i köket innan du lämnar hemmet för några dagar? Faktum är att det kan vara bra att lämna disken odiskad i diskhon ibland!

tips för att undvika inbrottTill jul reser många bort till släkt och vänner och kommer inte hem på flera dagar. Det är då tjuvarna är som mest aktiva.

Jul- och nyårshelgen hör till de två helger då flest inbrott sker i hela landet. Därför går polisen ut med ett par smarta knep som kan användas för att lura tjuvarna.

Här är 5 tips för att hålla tjuvarna borta:

1. Lämna hemmet stökigt
Visst är det skönt med ett nystädat hem, men bäst är faktiskt att låta det vara rörigt. Lämna all smutsdisk i diskhon, låt koppar stå framme på bordet, lägg fram en halvt genombläddrad tidning och ställ skorna huller om buller i hallen.

Annons

2. Sätt på timers
Se till att det är tänt i fönster och att det spelas lite musik då och då. Ljud och ljus skrämmer tjuvarna eller gör dem osäkra. Är det någon hemma eller inte? Dra även ner eventuella persienner i sovrummet så att det ser ut som om du sover där på natten.

3. Gå runt bostaden som en tjuv
Försök att tänka som en tjuv. Vad ser tjuven när den tittar in genom fönster och dörrar? Var är det lättast att ta sig in? Låt det se ut som om du nyss var där och tänk på att ställa undan dyra föremål som kan locka.

4. Ta hjälp av grannar
Be grannarna skotta snö utanför din bostad och ta din post varje dag. Har du en parkeringsplats kan du låna ut den till någon granne som har två bilar, så att parkeringen inte står tom under hela din resa.

5. Undvik ledtrådar på sociala medier
Uppdatera inte dina sociala medier med bilder och text på var du befinner dig och hur länge du är borta. Var hellre diffus eller lite . Tjuven kanske annars följer dig via skärmen…

Källa: Polisen
Text: Margaretha Malmgren/allas.se
Foto: Shutterstock

(64)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar