Därför bör du alltid dricka ur en glasflaska på träningen

Hade du koll på detta?

Annons från Drömhem & Trädgård shop

Kemikalierna i PET hämmar östrogen

Vi är många som använder en gammal PET-flaska som vattenflaska till träningen. Lägg av med det genast.

Kemikalierna Bisfenol A, eller BPA har varit väldigt omdiskuterade de senaste åren. Ämnet används ofta i klar plast som PET-flaskor men tyvärr hämmar BPA östrogen i kroppen och kan därför vara skadligt för spädbarn och barn. Många konsumenter vill hellre undvika det helt och hållet, vilket är anledningen till att många tillverkare rutinmässigt trycker “BPA-free” på sina vattenflaskor.

Standardersättningen för BPA kallas bisfenol S eller BPS vilket är nära besläktad med BPA. BPS kan störa den normala cellfunktionen vilket leder till allvarliga hälsoproblem.

Så undviker du de skadliga ämnena

Det enklaste sättet att helt undvika Bisofenol A är att investera i en vattenflaska av glas. Välj flaskor utan BPA, BPS, eller BP-någonting. Köp en återanvändbar flaska i rostfritt stål eller glas, eller leta efter en plastflaska i polypropen (markerad med ”PP”, eller återvinningskod 5).

Plast som inte har siffermärkning då? En bra tumregel för alla plastprodukter är att bara använda en plastförpackning till det den är avsedd för. Använd till exempel inte gamla glassburkar som matlådor eller PET-flaskor som påfyllbara törstsläckare.

De förpackningarna är inte gjorda för att återanvändas. Köp hellre matlådor som tillverkats speciellt för att förvara mat i. I stället för att dricka ur en gammal pet-flaska kan du köpa en träningsvattenflaska gjord av sjyst plast – eller allra helst dricka ur glas eller glasflaska.

 

Källa: dromhemochtradgard.se, kurera.se

Läs också: Ny studie: Styrketräning ger äldre kvinnor bättre livskvalitet

(0)
(0)SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD

Laddar