Annons


Annons

Chokladmousse i tre lager

Mmm…! Gläd dina gäster med en ljuvligt god och dessutom extra elegant chokladmousse. Den är inte svår att göra om du följer vår tydliga steg för steg-guide. Av: Camilla Zarah Lawes Foto: Wichmann+Bendtsen

Chokladmousse i tre lager. Foto: Wichmann+Bendtsen

Chokladmousse i tre lager. Foto: Wichmann+Bendtsen

6–8 portioner

Lattekräm
ca 2 msk snabbkaffepulver
ca 2 tsk kokande vatten
200 g mascarpone
4 msk florsocker

Vit och mörk chokladmousse
150 g vit choklad
100 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
8 äggulor
1 dl strösocker

Annons

Topping
hackad mörk choklad
eventuellt lite frystorkade hallon

1. Börja med lattekrämen: Rör ut kaffepulver i kokande vatten och låt det svalna. Lägg mascarponen i en skål.
2. Rör ihop mascarpone och florsocker. Tillsätt kaffeblandningen. Fördela lattekrämen i 6–8 glas och ställ åt sidan.
3. Hacka den vita chokladen på en skärbräda, och den mörka på en annan skärbräda. Smält chokladen över vattenbad i separata skålar.
4. Vispa grädden och ställ åt sidan. Vispa äggulorna med socker tills de är vita och fluffiga. Dela upp äggvispet i två skålar. Rör i smält mörk choklad i den ena skålen och smält vit choklad i den andra. Vispa tills allt är slätt.
5. Vänd ner den vispade grädden, hälften i den ljusa moussen och hälften i den mörka. Ställ mousserna svalt i kylskåp i minst 30 minuter.
6. Fördela mousserna i glasen bottnade med lattekräm – först den vita, sedan den mörka. Låt gärna moussen stå till sig i ett par timmar i kylen. Strö över hackad choklad och eventuellt lite frystorkade eller färska hallon över och servera.

Chokladmousse1

1. Börja med lattekrämen

Chokladmousse2

2. Tillsätt kaffeblandningen.

Chokladmousse3

3. Hacka chokladen på en skärbräda.

Chokladmousse4

4. Vispa grädden.

Chokladmousse5

5. Vänd ner den vispade grädden.

Chokladmousse6

6. Fördela mousserna i glasen.

(0)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar