Annons


Annons

Blossa 16, med smak av Norrland

Årets glögg från Blossa är smaksatt med en bortglömd skatt i den norrländska skogen. Ett friskt och vildvuxet bär som sägs ha läkande egenskaper. Kan du gissa vilket?

Årets glögg från Blossa smakar kråkbär!

Årets glögg från Blossa smakar kråkbär!

Årets glöggsmak från Blossa är kråkbär, ett vildvuxet bär som växer främst i Norrland men går att finna över hela Sverige.

– Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framförallt funnits en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet, berättar Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa.

Annons

Till Blossa 16 passar rökt kött och stuvade kantareller som tillsammans lyfter den lätt rökiga och spännande smaken av skog i glöggen.

blossa vit

Flaskan är illustrerad av Petra Börner tillsammans med Scandinavian Design Group och är även den inspirerad av den svenska urskogen där det djupa, mörka och gröna får komma till tals.

– Djuren och de väldoftande barr-, moss- och ljunglandskapen har fått ta form på flaskan, säger berättar Börner.

Blossa 16 har en alkoholhalt på 15 % och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 oktober. Priset är 109 kronor för 750 ml.

Läs även: Glöggtest! Heta favoriter för kalla kvällar

Glöggmuggar från Lagerhaus, 29 kr/st.

Glöggmuggar från Lagerhaus, 29 kr/st.

(1.31k)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar