Annons


Annons

Bind en dörrkrans med barr

Gör en välkomnande dörrkrans med barr som stomme. Pynta den med röda nypon och kottar. Komplettera med något fint från blomsteraffären.

Bind en krans och häng den på dörren.

Bind en krans och häng den på dörren. Av: Renate Rosenmeier. Foto: Niels Jensen

Barr av olika sorter blir fina tillsammans. Du kan till exempel ta vad du har i trädgården eller pocka något fint i naturen till din krans. Lägg till några nypon eller andra vackra höstbär och kottar. Sätt fast en bit ståltråd i kottarna så att du kan fästa dem vid stommen till kransen, eller köp kottar med ståltråd på. Du kan också dekorera med murgröna och vaxblommor som i kransen på bilden eller välja att använda några andra hållbara växter du tycker passar. Hänger du upp din barrkrans på ytterdörren kan den hålla sig fräsch länge.

Annons
Korg laddad för pyssel!

Korg laddad för pyssel!

Till kransen på bilden behöver du:

4 kvistar gran med grå barr
15 små kvistar gran med långa barr
25 slingor murgröna
12 blommor eller frukter från murgröna
18 kvistar med nypon
8 kvistar vaxblommor
10 kottar med ståltråd
1 halmkrans
Blomstertråd

Gör så här:

1. Klipp alla växter så att de blir 10 cm långa. Ta bort taggarna från nyponkvistarna. Fäst blomstertråden i kransen och lägg tråden på utsidan av kransen.

bind-en-krans-3

2. Gör små buketter av dina tillklippta växter. Ta den första buketten och lägg den mot utsidan av kransen med stjälkarna åt höger. Linda två varv tråd runt den. Lägg nästa bukett bredvid den första men mot kransens insida och linda två varv tråd. Fortsätt så runt hela stommen. Lämna undersidan bar.

bind-en-krans-4

3. Vänd på kransen och klipp av tråden 20 cm från stommen. Fäst med halva tråden och gör en liten ögla att hänga upp kransen i av resten.

bind-en-krans-5

LÄS OCKSÅ

(383)
(0)


Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar