Annons


Annons

9 sätt att uppdatera barnrummet i vår

Pigga pasteller, snygg förvaring och lekfulla detaljer. Välkomna våren i barnrummet med trendiga och praktiska detaljer som är en fröjd för ögat för både stora och små.

Det är mycket som ska få plats i barnrummet, allt från säng eller spjälsäng till lekrum och leksaker – och inte minst förvaring för dessa. Samtidigt vill många gärna inreda mysigt, snyggt och inspirerande i barnkammaren. Ett stort plus är så klart också om det går snabbt att städa undan lekarna när dagen tagit slut.

Annons

Med våren alldeles runt hörnet kan det dessutom kännas härligt att uppdatera barnrummet med nya trendiga färger samtidigt som man vårstädar och uppdaterar resten av hemmet efter vintern.

Här listar vi nio fina sätt att göra fint i barnrummet i vår:

1. Uppdatera med pasteller

Mintgrönt, ljusblått och olika nyanser av rosa gör entré tillsammans med vårljuset. Uppdatera barnrummet i vårens anda med textilier eller små detaljer i ljusa, pigga färger. Det kan vara så enkelt som en liten girlang eller en ny poster i pastelltoner.

2. Sänghimmel

Glöm tipi-tältet, nu är det sänghimmeln som gäller. I krispigt vitt linne, i barnets favoritfärg eller varför inte prickigt? Sänghimmel passar bra såväl över sängen som i valfri del av rummet för att skapa en mysig läs- eller lekhörna.

3. Lek på golvet

Lekmattan är en favorit bland många barn, men den klassiska lekmattan i grälla färger är inte alltid den enklaste att inreda med. Satsa på en svartvit variant som bjuder in barnen att sätta färg på dess vägar med sina leksaker.

4. Lekfull belysning

En kjollampa hänger i taket i barnkammaren.

Foto: Anders Bergstedt för Alvhem Mäkleri

Ett barnrum behöver bra belysning för lekar under mörka vinterkvällar, men lamporna får gärna vara precis lika lekfulla som resten av inredningen. Satsa på en taklampa av fjäder, tyll eller rispapper för ett mjukt intryck. Och varför inte byta ut den klassiska läslampan mot en variant i form av en ballong eller ett djur?

5. Snygg, praktisk förvaring

Förvara barnens saker i korgar.

Foto: Designmom

Alla som har barn vet att praktisk förvaring är A och O för att åtminstone ibland lyckas ha det snyggt och städat i barnrummet. Byt ut trista förvaringslådor i plast mot trendiga korgar i olika mönster och kulörer. Korgarna är dessutom enkla att bära i handen när man plockar upp runtomkring i hemmet.

6. Lärorika posters

Häng upp posters som slår två flugor i en smäll genom att både vara snygga och lärorika. Välj mellan ABC-tavlor, solsystemet i enkel form eller varför inte en poster med olika djur?

7. Sittpuffen

Vårens stora trend finns även för de små. Sittpuffen i en mindre variant med förvaring i gör sig fin och praktisk i barnrummet. Varför inte matcha med en liten sammetssoffa – precis som i vardagsrummet?

8. Byt ut sängmobilen

En vacker detalj som enkelt kan bytas ut enligt smak och säsong är mobilen ovanför barnsängen. Välj ljusa pasteller inför våren och sommaren, medan snöflingor och julmotiv kan läggas undan till nästa vinter.

Läs också: 6 fina sätt att skapa ett inspirerande barnrum

9. Roliga detaljer

Ett enkelt sätt att uppdatera barnrummet är med några roliga detaljer som barnen gillar. Välj bland krokar formade som rosetter, små djur eller moln – eller varför inte satsa på en ny gullig matta eller en annorlunda väggprydnad?

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

(11)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar