Annons


Annons

9 saker framgångsrika personer gör under helgen

Äntligen helg! Men vad pysslar du egentligen med under din lediga tid? Enligt sajten This is Insider finns det några saker som framgångsrika människor har gemensamt – nämligen vad de ägnar sina helger åt.

Alla vill vi vara framgångsrika och vad framgång betyder är olika för var och en av oss. Men de flesta av oss skulle nog definiera framgång i stil med: lycka, välmående, ekonomiskt avslappnad, trivsel på arbetsplatsen och ett socialt liv. Enligt sajten This is Insider finns det 9 saker som dessa framgångsrika människor passar på att göra under helgen. Hur många prickar du in?

Annons

Foto: IBL

1. De har en plan

Nej, varje minut under hela helgen måste inte vara planerad. Men se till att ha lite koll på vad du vill göra och vad du hinner med. Det innebär också att du skyddar din tid och kan göra det du vill med den. Vila? Träna? Ett roligt event?

2. De tillbringar tid med sina nära och kära

Under veckorna kan det vara svårt att få till kvalitetstid med sin partner eller sina vänner. För att vi ska må bra är det därför viktigt att hitta tid under helgen då vi kan umgås med dem.

3. De låter inte teknik och sociala medier ta över deras liv

Framgångsrika människor lägger bort telefonen och datorn då och då. De förstår att det är viktigt att vara helt närvarande och det är svårt att vara det om notiser från sociala medier ständigt är påslagna. De är också noga med att stänga av notiser på jobbmailen för att slippa bli störda under deras fritid.

4. De gör saker de mår bra av

Oavsett om det handlar om att gå ut med ett gäng vänner, äta middag på en härlig restaurang eller bara läsa en bok i sängen ser framgångsrika människor till att göra det under helgerna.

5. De sover gott

Framgångsrika människor förstår vikten av en god natts sömn och låter inget komma i vägen för det. Om du vill gå ut under helgen, se till att du inte dricker så pass mycket att det förstör din sömn under natten och ditt mående dagen efter.

6. De har koll på ekonomin 

Det är lätt att tänka att så länge du är ekonomisk under vardagarna går det bra att spendera på helgerna. Men framgångsrika personer förstår att det är lika viktigt att hålla koll på pengarna oavsett vilken veckodag det är. Vill du unna dig något? Gör det, men se till att det är ett eftertänkt beslut.

7. De reflekterar

Under en stressig arbetsvecka kan det vara svårt att få tid att landa och reflektera över livet. Framgångsrika människor tar sig tid under helgen att då och då få landa i nuet och fundera över sina mål och hur de mår just nu.

8. De förbereder sig för nästa vecka

Framgångsrika människor gör en agenda för nästkommande arbetsvecka när de går på helg på fredagen. På så sätt är de förberedda inför kommande arbetsuppgifter och de kan ta ledigt utan att känna sig stressade.

9. De latar sig

Alla arbetsplatser har perioder då det är mer att göra än vanligt. Det är viktigt att då kunna ta det lugnt och ladda batterierna under helgen. Framgångsrika människor förstår att deras framgång ligger i möjligheten att även ta det lugnt.

Läs också: Därför är det bästa du kan göra på semestern: ingenting!

(29)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar