Annons


Annons

8 vackra och grönskande dekorationer till bröllop eller fest

Du behöver inte köpa dyra arrangemang och färgsprakande blommor för att dekorera fint till fest eller bröllop. Här är 8 sätt att skapa stämning med vackra gröna växter.

Gröna nyanser är en av årets stora trender, vilket vi redan fick se i slutet av förra året när Pantone utsåg ”Greenery” till årets färg. I inredningen har vårens växter tagit sig in i alla hemmets rum och då är så klart sommarens alla fester och bröllop inget undantag.

Annons

Allt fler vill byta ut blomsterarrangemangen mot enkla och eleganta dekorationer i grönt. På Pinterest har sökningarna efter bröllopsbilder med inspiration av den gröna trenden ökat med 300 procent jämfört med förra året.

Läs också: 15 vackra dekorationer till vårens och sommarens fester

I vissa fall kan det bli både billigare och snyggare med grönväxter i stället för blommor och många har dessutom en längre livslängd, vilket gör det möjligt för dig att njuta av växterna långt efter den stora dagen.

Här är 8 vackra gröna detaljer som passar till både fest och bröllop:

1. Grönskande bordsdekorationer

Foto: Sylvie Gil Photography via Once Wed

Byt ut de maffiga blomsterarrangemangen mot större kvistar fyllda med gröna blad. Se till att använda tillräckligt höga vaser så att bladen sitter högt upp och inte förhindrar bordsgäster från att se varandra.

2. Tunna kvistar och små ljus

Foto: Peaches & Mint Photography via Wedding Sparrow

Om du gillar minimalistisk elegans kan du dekorera med tunna kvistar med gröna blad. Matcha med en tunn ljusslinga och några ljus i glashållare, så vackert när det börjar skymma under kvällen!

3. Ballonger med grönska

Foto: Luke & Katherine Griffin/Max and Friends via Green Wedding Shoes

Vitt och grönt är en perfekt färgkombination. Dekorera ballongsnöret med gröna girlanger och fäst vid varje gästs stol eller använd som dekoration i kyrkan istället för blombuketter.

4. Dekorera med en girlang

Foto: O’Malley Photographers via Oncewed

Om du dukar upp med långbord kan du låta en lång grön girlang löpa längs med bordet. Du kan även låta girlanden hänga ner över bordsändan för en elegant känsla.

Läs också: DIY – Så gör du en vacker dekoration av snittblommor

5. Ta in trädgården

Foto: Caro Weiss Photography via Junebug Weddings

Låt krukor med olika växter som skulle passa i trädgården samsas på bordet och matcha med tunna girlanger i taket för en festlig känsla.

6. Naturnära takkronor

Foto: Jose Villa via Brides

Om platsen du har din fest på har lampor som hänger ner från taket kan du dekorera dem med grönväxter för att skapa vackra naturnära takkronor.

7. Arrangemang av suckulenter

Foto: Jo Clark of BluElla Photography via Style Me Pretty

Ett fan av de trendiga suckulenterna? Gör ett vackert blomsterarrangemang i gröna nyanser med kvistar, blad och suckulenter i olika färger. Om du använder en vas eller burk i glas kan du fylla botten med ljusa stenar.

8. Grön konfetti

Foto: The Pretty Blog

Byt ut rosenbladen och riset mot gröna blad istället. Vid ett bröllop fungerar det utmärkt som konfetti och vid fest blir den snygg när den strös ut över bordet.

Av: Nanna von Knorring

Läs också: 7 sätt att skapa vårens vackraste pionbukett

(0)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar