Annons


Annons

8 saker du bör rensa ut ur badrummet i höst

Vill du göra fint hemma inför hösten och vintern? Glöm inte bort badrummet, där finns antagligen en rad grejer du bör göra dig av med direkt.

Efter sommaren vill vi gärna göra fint och mysigt inomhus, men se till att inte glömma bort hemmets minsta rum – badrummet. Där lyckas vi ofta samla på oss onödiga saker som tar plats, förstör den vackra helhetsbilden och gör vardagen krångligare. Här följer åtta saker att se över i badrummet, hur många gömmer sig hos dig?

1. Sminklådan

Smink som passerat sitt bäst-före-datum ska du slänga, det är inget du vill applicera i ditt ansikte. Släng även produktprover som du aldrig använt och som bara tar upp plats. Passa på att tvätta dina sminkborstar och släng även dem om de är för gamla för att bli ordentligt rena igen.

Annons

Organisera sminket och gör dig av med gamla produkter. Foto: Aspen via hl-keramik.dk

2. Oanvända produkter

Oavsett om det rör sig om smink, hårvård eller hudvård så ska du göra dig av med produkter du köpt eller fått, men som du aldrig använt eller endast provat någon enstaka gång. Har du inte använt produkterna under det senaste halvåret och inte planerar att använda dem under den kommande veckan kan du slänga dem eller ge bort till en vän.

3. Handdukar

Handdukar som är slitna och tappat sin färg efter många tvättar kan du sortera bort. Ha istället färre handdukar som du gillar och gärna hänger fram.

Läs också: 7 sätt att skapa mysig spakänsla i badrummet

Förvara snyggt i askar i stället för att samla på dig förpackningar i plast och papper. Foto: Anna Malmberg Styling: Pella Hedeby för Ikea Livet Hemma

4. Mediciner och kosttillskott

Mediciner, kosttillskott och andra liknande produkter hör inte hemma i badrummet. Om du mot förmodan förvarar dem där är det dags att kontrollera bäst-före-datumet och flytta dem till en sval, torr och mörk plats.

5. Förpackningar

Förpackningar smyger sig lätt in i alla rum i vårt hem. För att bli av med så många som möjligt kan du investera i snygga förvaringsboxar som du fyller med diverse produkter, då slipper du plastförpackningar och otympliga former som bara har lite av produkten kvar i sig.

Läs också: 7 inspirerande sätt att inreda med växter i badrummet

6. Håraccessoarer

Samlingen av hårnålar och -tofsar kan snabbt växa lavinartat om man inte hittar dem när de behövs allra mest. Gå igenom de du har och gör dig av med de sämre exemplaren du endast använder i nödfall. Samla sedan alla på ett ställe där du även lägger dem efter användning, då slipper du köpa nya lika ofta.

Vårstäda badrummet för en smidigare vardag. Foto: Sfgirlbybay.com

7. Duschdraperiet

Om du har ett duschdraperi som hängt i badrummet länge är det dags att göra en kontroll. Tvätta av och låt det torka så att det inte börjar mögla och om det redan börjat mögla är det dags att slänga och köpa ett nytt istället.

Läs också: Därför bör du genast sluta förvara tandborsten i badrumsskåpet

8. Produkter du ersatt

Oavsett om det är en gammal schampoo-flaska, en parfym du inte använt på ett år eller en rakhyvel som blivit liggandes när du tagit en ny i användning – använd direkt eller släng.

(46)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar