Annons


Annons

7 ytor hemma du aldrig bör rengöra med diskmedel

Vi är nog många som någon gång har använt diskmedel till annat än just disk, men det är inte alla ytor som tål medlet. De här sju grejerna bör du till exempel rengöra med annat än diskmedel!

rengöra med diskmedel

1. Bilen
Om du vill tvätta bilen på egen hand med hink och slang är det viktigt att välja rätt rengöringsmedel. Tar du vanligt diskmedel kan du förstöra bilens lack och färg.

2. Diskmaskinen
Har du känt dig frestad att använda handdiskdiskmedel när det ordinarie diskmaskinspulvret tagit slut? Det är ingen bra idé. Diskmedel kan orsaka översvämningar av lödder, vilket maskindiskmedel aldrig gör. Därutöver kommer maskinen att få svårt att skölja disken helt ren.

Annons

3. Tvättmaskinen
Precis som med diskmaskinen kan tvättmaskinen också översvämmas av lödder om du använder vanligt diskmedel. Kläderna blir heller inte ordentligt genomsköljda och smuts försvinner inte lika effektivt.

4. Fönster
Bästa valet när du ska putsa fönster är anpassat fönsterputsmedel. Det tar bort smuts och gör glasen skinande rena. Vanligt handdiskmedel skapar i stället ränder på glasen och fläckarna sitter dessutom ofta kvar…

5. Speglar
Resultatet om du använder diskmedel på speglar kan liknas vid resultatet när du putsar fönster med samma medel. Ingen bra lösning alltså.

6. Glasögon
Att glaset är fläckfritt är viktigt för att kunna se bra. En vanlig missuppfattning är att diskmedel går att rengöra glasögon med. Men medlet är inte anpassat till glas och ränderna som kan uppstå är mycket irriterande för ögonen.

7. Exklusiva tyger
Vi är nog många som tar bort matfläckar på kläderna med hjälp av lite diskmedel. Men om plagget är av dyrare variant (och kräver kemtvätt) kan diskmedlet i stället förstöra tyget. Lämna direkt till kemtvätt för att inte göra någon onödig skada.

Läs också:

Källa: Goodhousekeeping.com
Text: Margaretha Malmgren/Allas.se
Foto: Shutterstock

(51)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar