Annons


Annons

7 stora inredningstrender hösten 2017

Detaljer med vintageprägel, färgglada mönster och naturmaterial är några av höstens stora inredningstrender. I alla fall enligt budgetkedjorna.

Designklassiker i all ära, men när vi önskar snabb förändring och att haka på säsongernas nya trender är budgetkedjorna oumbärliga – och de bjuder alltid på så mycket snyggt. Hösten 2017 är inget undantag.

Läs också: Så ser hösten 2017 ut på Ikea – 12 favoriter ur kollektionen

Vi har kikat närmare på nyheterna hos de svenska butiksfavoriterna Ikea, H&M Home, Ellos Home och Jotex för att utläsa de starkaste inredningstrenderna i höst.

Inredningstrender hösten 2017 – enligt kedjorna:

1. Naturmaterial

Foto: H&M Home, Ikea

Annons

Naturmaterial har hängt med ett tag, men är fortfarande helrätt i höst.

Sängkläder, soffkuddar och kökshanddukar i skrynkligt linne, fina läder- och stengodsdetaljer, samt möbler i trä – gärna mörkt och med åldrad prägel – ser vi hos flera av kedjorna.

2. Jordnära färgskala

Foto: H&M Home

Den regerande färgskalan för hösten går lite hand i hand med trenden med naturmaterial. Överlag är tonerna jordiga och avskalade och kännetecknas bland annat av grått, vitt, beige och brunt.

3. Gula toner

Foto: H&M Home, Ellos Home

Gult är inte bara för vår, sommar eller påsk, men i höst får den klara solgula och citrontonen ge plats åt mer dunkla nyanser när du vill bryta av det avskalade och neutrala.

Både Ellos Homes, Ikeas och H&M Homes höstnyheter bjuder på mörk och fyllig senapsgul, samt blek honungsgul.

4. Sammet

Foto: Ellos Home, Jotex

Vi får inte nog av sammet och som tur är tillgodoser kedjorna vårt behov även i höst.

Allt från fåtöljer och stolar till tunga gardiner, sittpuffar, soffor och kuddfodral, i rika nyanser som mörkblått, smaragdgrönt och vinrött, men även gammelrosa och grått.

Läs också: 3 snygga gröna växter att inreda med i höst

5. Metall och stål

Foto: Ellos Home, Ikea

Som en kontrast till mjuk sammet är det fint att bryta av med hårda material som stål och metall.

Hos kedjorna hittar vi detaljer i mattsvart stål och trots att silver sägs vara årets metalltrend ser vi mycket guld och varma mässingsytor. Det är trots allt något vi aldrig tröttnar på.

6. Färgglada mönster

Foto: Ikea

Mönster hjälper till att lyfta inredningen och i höst är alla färgglada mönster säkra kort, enligt kedjorna.

Hos Jotex hittar vi bland annat geometriska former, ränder, bohemiska mönster och stora blommor, medan tropiska mönster, djur och djungeltema är stort hos Ikea.

Foto: Jotex

7. Unika detaljer

Foto: Ellos Home

Även om en möbel eller inredningspryl är massproducerad kan den fortfarande avge ett unikt intryck – och det är en av årets stora trender.

Ellos Homes nya kollektion består av många möbler med en härlig vintageprägel och vissa element av kollektionen kommer dessutom bara finnas i ett exemplar.

Läs också: Så ser hösten 2017 ut på H&M Home

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

(0)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar