Annons


Annons

7 smarta sätt att städa med citron

Citronen lämpar sig perfekt till städning tack vare sina blekande och rengörande egenskaper. Dessutom tar den effektivt bort obehagliga lukter. Här är 7 smarta sätt att städa med citron.

Städa med citron! Foto: Shutterstock

Städa med citron! Foto: Shutterstock

1. Underlättar när du städar din mikro

Kläm ur saften ur en citron i en liten skål och fyll på med vatten. Ställ in vätskeblandningen i mikron och kör på full effekt i ett par minuter. På det här sättet löser du upp ingrodd smuts och du kan bara torka ur mikron med en trasa för ett skinande rent resultat.

2. Är en naturlig fläckborttagare

Har dina kläder fått svåra fläckar som bara vägrar försvinna? Gnugga lite citron på kläderna innan du tvättar dem nästa gång, saften från citrusfrukten hjälper till att lösa upp fläcken ordentligt. Gnugga lite på insidan av linningen och skölj med vatten först för att försäkra dig om att citronen inte bleker tyget.

3. Hjälper dig slippa äcklig soplukt för alltid

Skala en citron och lägg skalet i soppåsen och illaluktande sopor är snart ett minne blott.

4. Blir bästa fönsterputsmedlet

Blanda saft från en halv citron med en liter vatten. Doppa därefter en mikrotrasa som är avsedd för fönster och rengör dem precis som vanligt. Eftertorka med en torr mikrotrasa för ett perfekt resultat!

Annons

Läs även: Så ofta bör du tvätta dina sängkläder och handdukar

5. Får bort fula kalkavlagringar

Vi har alla varit där; de annars så snygga kakelplattorna i våra kök och badrum får fula avlagringar och intrycket är allt annat än fräscht… Få tillbaka den fina och glatta ytan genom att gnida citron mot avlagringarna och låt verka några minuter innan du torkar av med en trasa.

6. Säkrar fräsch doft i kylskåp och skafferi

Nästa gång du rengör ditt kylskåp eller skafferi kan du lägga in en halv citron, med snittytan uppåt; citrusfrukten säkrar att den nystädade doften håller sig längre.

7. Gör eget superrengöringsmedel

Står du inför en riktig grovstädning eller har du riktigt svåra fläckar att tampas med? Gör ett eget rengöringsmedel som biter på det mesta genom att blanda citronskal och vitvinsvinäger och låt blandningen stå och dra i en burk i minst tio dagar innan du använder den. Kom ihåg att citron har en blekande effekt så håll dig till ljusa ytor med den här blandningen!

Läs även: 10 vanliga städmissar – så undviker du dem

Glöm inte att rengöra kranen! Foto: Shutterstock

Glöm inte att rengöra kranen! Foto: Shutterstock

Av: Malin Perlheden/Allers

LÄS OCKSÅ

(185)
(0)


Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar