Annons


Annons

7 sätt att nå framgång – genom ditt kroppsspråk!

Människor som vet hur de ska använda sig av kroppens signaler är mer framgångsrika i sin vardag, enligt studier. Men vet du hur man gör? Här är sju saker att vara uppmärksam på!

1. Sitt upp

Att halvligga i stolen, ha armbågarna på bordet, dölja ansiktet i händerna är alla tecken på bristande respekt, som kommunicerar att du inte är intresserad. Om du däremot sitter rakryggad, axlarna bakåt, ser du mer självsäker ut. Kom ihåg att ju mer plats din kropp tar, desto mer framgångsrik ser du ut. Halvhänger du, ser du också mindre och mindre viktig ut.

2. Använd gester på rätt sätt

Om du överdriver dina gester tenderar folk att tro att du ljuger eller har något att dölja. Om du å andra sidan öppnar dina armar, har öppna gester, tyder det på att du inte har något att dölja.

3. Öppna armar

När du korsar dina armar skickar du ut en tydlig signal: ”Jag är inte flexibel och håller inte med dig.”. Inte ens ett leende hjälper, korslagda armar och ben är inte en god kroppsspråksvana.

Annons

Läs mer: 6 goda skäl att kramas mer (det är bra för hälsan!)

4. Sluta pilla med ditt hår

Är du en person som hela tiden rör ditt hår, fixar och donar medan andra pratar med dig? Sluta med det genast! Det tyder bara på osäkerhet och brist på uppmärksamhet.

5. Le

Kanske inte åt allt och hela tiden, för det ger inte ett intryck av stark karaktär, men på rätt plats och vid rätt tidpunkt visar ett leende att du har kontroll över situationen och kan hålla dig lugn oavsett hur stressiga omständigheterna är.

6. Ögonkontakt

Förmodligen det allra viktigaste när det gäller kroppsspråk. En alltför intensiv ögonkontakt kan hämma den du pratar med och intrycket kan bli att du försöker ta in alla hens ord och gester för att du själv är osäker. Om du däremot undviker ögonkontakt skickar du ut ett meddelande om att du har något att dölja. Istället: försök ha en naturlig ögonkontakt. Se den andre i ögonen, pausa, så skickar du ut de rätta signalerna.

7. Fast handslag

Skaka aldrig hand med ett slappt handslag. Det betyder såklart inte att du ska knäcka den andres hand, men när någon vill skaka hand med dig, svara med ett fast handslag. Ett sådant handslag signalerar självförtroende och självsäkerhet.

Källor: American Management Association, Talent Smart
Av Agata Garpenlind Cronqvist
Foto: Shutterstock

Läs mer: 5 kvällsrutiner som får dig att sova bättre

(14)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar