Annons


Annons

7 enkla sätt att förnya badrummet – utan renovering

Dags att uppdatera badrummet? Det behöver varken bli dyrt eller tidskrävande. Här är några enkla sätt som definitivt piffar till!

Med hjälp av färger, växter och accessoarer kan du få ditt badrum att kännas både nytt, fräscht och uppdaterat.

Att göra små förändringar gör stor skillnad och är ett utmärkt sätt att förnya utan att lägga massa dyra pengar på renovering. Perfekt om du vill testa dig fram för att hitta just dina favoriter bland årets inredningstrender.

Annons

Läs mer: 6 inredningstips för små badrum

1. Korgmaterial

Foto: H&M Home

Förvaring kan man aldrig få för mycket av och i år är det trendigast med fina och naturnära korgmaterial. Perfekt att samla småsaker i eller varför inte en växt?

2. Mörka träslag

Foto: Ask og Eng

Ljust kakel, kromad kran och duschmunstycke gör att badrummet lätt kan kännas aningen kalt och sterilt, men det kan du råda bot på med trender som färgglada textiler, grönska och korgmaterial.

Ett annat material som också skapar en ombonad och varm känsla är träslag. Som en motreaktion till den ljusa och obehandlade trenden som länge varit på tapeten är det nu många som väljer mörkt trä – målat, betsat eller naturligt. Det skapar en fin kontrast till vitt och rent kakel.

3. Svarta detaljer

Foto: Marcus Lawett Styling: Hans Blomqvist för Ikea Livet hemma / Chelsea Warburton

Svart är alltid rätt – men 2017 är svart än mer rätt.

Ett helsvart golv, badkar eller kranar är riktigt snyggt, men du behöver inte renovera för att fixa stilen. Handdukar, möbler, förvaring eller en tvålpump räcker gott och väl. Det är trots allt oftast detaljerna som gör hela skillnaden.

4. Storbladiga växter

Foto: Design sponge / Neverlaandss

Gröna växter är och förblir en av de största inredningstrenderna – och det sträcker sig ända in i badrummet.

Ett billigare knep för att uppdatera badrummet är svårt att hitta och genom att flytta in en växt från något annat rum behöver du inte spendera en krona.

Många plantor trivs utmärkt i badrummet eftersom vattenånga från duschen höjer luftfuktigheten. Se bara till att du väljer en sort som klarar sig bra utan särskilt mycket solljus, om du inte har något fönster i ditt badrum.

Läs också: 7 lättskötta växter som är helt rätt 2017

5. Rostfritt

Foto: Anders Bergstedt för Entrance

Efter en tid med mässingsdetaljer överallt är kärleken till vita metaller nu tillbaka. Ett spännande sätt att matcha kranen är med ett handfat i rostfritt, likt det man brukar se i köket.

6. Exotiska mönster

Foto: H&M Home

Stora blad är inte bara trendigt när det gäller växter, även bladmönster och exotiska former är hett just nu.

Handdukar, badrumsmattan eller duschdraperiet lämpar sig utmärkt för detta och ger badrummet ett fräsch och spännande touch.

7. Färgmix

Foto: Ellos

Ett vanligt inredningsknep är att färgmatcha detaljerna och låta dem gå i samma, eller liknande ton. Men 2017 är året då vi gör tvärtom och blandar alla möjliga färgkombinationer. Rött och rosa är en trendfavorit, men även blått, grönt och orange.

Vill du lyfta in färg, men ändå behålla ett lugnt och mer sammanhållet intryck är ett tips att satsa på mörka, kalla kulörer.

(30)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar