Annons


Annons

6 tips inför trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar 2017

Pelargoner, sättpotatis, kulturväxter och idéträdgårdar – det finns mycket att inspireras av på Nordiska Trädgårdar i Älvsjö. Drömhem & Trädgård har varit där. Här är sex tips för dig som planerar att besöka mässan!

När Drömhem & Trädgårds redaktör Kerstin Holmberg besöker Nordiska Trädgårdar finns det en blomma hon alltid köper, julrosen.

– Den trivs där det är fuktigt och lite halvskuggigt och har man flera olika så korsar de sig med varandra. Så det är alltid lika spännande att se vad som kommer upp ur jorden, säger hon.

Läs också: Så får du hortensian att hålla länge – skötselråd för snitt och kruka

Hon ser även fram emot att välja bland nya och gamla sorter av sättpotatis. I år är hon nyfiken på Casablanca från Larsviken, den ger tidig skörd, förhoppningsvis till midsommar.

Annons

Kerstin tipsar också om att besöka idéträdgårdarna. Bland dem finns en som är inspirerad av sagans värld, byggd av deltagare från Hvilans trädgårdsutbildning.

– Temat är frodigt och roligt, men jag har också inspirerats av en tecknad film, Resan till Melonia, som är full av färger och fantasiväxter, berättar Anna-Mia Fors, som designat den.

Blomqvists plantskola, Rådgivningsgatan och kulturväxter från Elitplantstationen och Grönt kulturarv står också på Kerstins lista över montrar man inte bör missa.

Nordiska Trädgårdar på går 6–9 april på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Text: Lina Tenow

Läs också: 8 smarta tips för att lyckas med hemmaodlingen

(23)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar