Annons


Annons

6 smarta sätt att använda olivolja

Olivolja är inte riktig multiprodukt och kan användas till så mycket mer än bara matlagning. Här är sex smarta sätt som du kanske inte tänkt på tidigare.

Olivolja går att använda till mycket! Foto: Shutterstock

Olivolja går att använda till mycket! Foto: Shutterstock

1. Lindrar skönt i halsen

Det är inte för inte som olivolja används i diverse hudvårdsprodukter – olivolja har en återfuktande effekt och är därför extra bra för torr hud. Är du torr och irriterad i halsen kan du svälja en matsked olivolja – effekten är densamma; dina torra slemhinnor återfuktas och besvären lindras.

2. Förhindrar kladd på knivar

Vi har alla varit där, skurit igenom en kaka, ost eller gelé och fått en superkladdig kniv som är svår att få ren igen! Smörj in knivbladet i olivolja innan du skär igenom dessa saker nästa gång; då fastnar inget ovälkommet kladd på kniven!

3. Får rätt på jobbiga blixtlås

Visst är det frustrerande med blixtlås som bara vägrar att fungera ordentligt? Ta en droppe olivolja där det fastnar så fungerar det fint igen. Använd gärna en tops för att placera olivoljan så att du inte får fettfläckar på kläderna.

4. Gör metallföremål skinande igen

Har dina metalltallrikar tappat sin forna glans? Få dem skinande och fina igen genom att putsa dem med lite olivolja!

5. Får tyst på knarrande gångjärn

Med lite olivolja kan du få tyst på den där hemska och knarrande dörren en gång för alla. Häll en droppe olivolja i gångjärnet och det irriterande ljudet är ett minne blott!

6. Väcker nytt liv i möblerna

Trämöbler har en tendens att bli matta och tråkiga. Polera dem med lite olivolja så har du snart en skinande trämöbel igen och bäst av allt – du har inte använt några som helst kemiska medel.

Annons

Läs även: 10 livsmedel du inte ska förvara i kylen

Tomat, basilika och olivolja ska inte förvaras i kylen. Foto: Shutterstock

Tomat, basilika och olivolja ska inte förvaras i kylen. Foto: Shutterstock

Av: Malin Perlheden/Allers

(31)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar