Annons


Annons

6 smarta anledningar att spara Silica gel-påsarna

Brukar du också slänga de små påsarna som ligger i väskor och skokartonger när du köper dem? Då finns det anledning att tänka om.

använda silica gel-påsar

Ja, det står till och med på påsarna att du ska slänga dem. Men det behöver du inte. I stället kan du använda dem till det här:

6 smarta sätt att använda påsarna med Silica-gel:

1. Påsarna med silica-gel kan ta bort dåliga lukter. Perfekt i exempelvis kartonger och klädskåp i förråd eller källare. Eller varför inte i träningsväskan eller i skor som luktar illa. Fungerar även om du köpt exempelvis en gammal bok som har en unken lukt. Lägg då boken i en påse ihop med några påsar.

Annons

2. Fuktig mobiltelefon? Lägg den ihop med silica-kulor i en påse så suger kulorna upp fukten. Det bästa är om man även har möjlighet att ta ut batteriet och sim-kortet.

3. Påsarna med gelekulorna gör att det tar längre tid för rost att uppstå och kan även motverka att silverbestick inte blir svarta. Lägg ett par i besticklådan och några i verktygslådan.

4. I många bilar blir vindrutan immig när det är kallt eller fuktigt ute. Placera ut påsar på instrumentbrädan så suger de åt sig fukten och gör att det blir mindre imma.

5. Blomsterfrön och liknande som ska förvaras torrt kan klara sig bättre om man lägger dem i en påse tillsammans med silica-påsar.

6. Förvara dina smycken ihop med silica-påsar för att hålla fukten borta från dem så att de håller sig glänsande längre.

Har du inga silica-påsar på lager så finns de faktiskt att köpa, de säljs som ”avfuktare”.

Text: Johanna Svan
Foto: Shutterstock

(142)
(1)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar