Annons


Annons

5 vanliga misstag många gör i trädgården på hösten

Det är dags att förbereda trädgården för vintern. Här är fem saker de flesta av oss glömmer bort. Känner du igen dig?

förbereda trädgården inför vintern

Trodde du att du var färdig med att förbereda trädgården inför vintern när du räfsat klart? Då får du tänka om – här är några saker som många av oss glömmer bort!Under september och oktober är det dags att rensa ut i trädgården och förbereda inför vintern. Men att räfsa löv och städa undan sommarblommorna räcker inte. Här är fem saker även den mest rutinerade trädgårdsägaren glömmer bort.

Förbereda trädgården inför vintern – 5 saker du kanske glömmer

1. Klippa gräsmattan

Bara för att gräsmattan inte är lika grön och fin som den var under sommaren betyder det inte att vi helt enkelt kan strunta i den när hösten kommer. Klipp gräset så att det är ungefär en halv decimeter högt, då förhindrar du också att sorkar flyttar in. De små djuren älskar nämligen långa grässtrån och om gräset är för långt riskerar du att de både bygger gångar och äter upp trädrötter under de kalla månaderna.

2. Rensa ogräs

Precis som gräsmattan fortsätter ogräset att växa trots att det blir kallare, men nu handlar det mer om rotogräs som till exempel kirskål och tistel som till och med fröar av sig under vintern. Kämpa vidare med ogräset alltså – även om det ser oskyldigt ut!

3. Tänka framåt

Okej, vårblommor är kanske inte det första vi tänker på när vi tänker trädgårdsarbete under september och oktober – men det borde det vara – hösten är faktiskt den bästa tiden för att plantera nytt.

Annons

Du kan redan nu plantera vårlökarna och ha härliga blommor som dyker upp till våren. En populär trend är att plantera vårlökarna i lager – då kan du redan njuta av blomning som varar i ett par månader!

I vår webbshop: Vackra vårlökar som blommar från april till juni!

4. Slänga gammalt

Grönsaker som ruttnat är rena kalasmaten för skadeinsekter som kan bli stora problem nästa odlingssäsong om du inte får bort det i tid.

5. Hålla fingrarna borta från beskärningen

Visst känns det bra att beskära träd och buskar så att de är trimmade och redo för vintern, men faktiskt bör du vänta med detta till våren kommer. Under hösten riskerar du annars att snittytorna på kvistarna utsätts för både regn och fukt vilket kan göra dem svårläkta och mer mottagliga för otrevligheter som svampangrepp.

Köp från oss: Praktfull vårlöksmix

Just nu kan du köpa en exklusiv vårlöksmix framtagen i Holland i vår shop!

Lökmixen består av 60 lökar som ger härlig vårblomning i aprikosa, purpurfärgade och rosa toner. Blommorna avlöser varandra i varandra i sin blomning.

Läs mer här

Denna artikel är framtagen i samarbete med Aller Media shop. Samtliga länkar leder till en sida där du kan köpa produkterna.

Källa: Land.se, plantagen.se
Bild: IBL

(0)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar