Annons


Annons

5 kvällsrutiner som får dig att sova bättre

Vill du sova bättre? Här är några enkla tips att testa på kvällen innan du går och lägger dig, som kan hjälpa dig att få en god natts sömn!

tips för att sova bättre

Känner du dig ofta trött? Även om du sovit många timmar så kan grubblande över morgondagen gjort att sömnkvaliteten inte varit så bra som den kunde varit. Här är 5 tips på kvällsrutiner som får dig att sova ännu bättre.

Annons

Hemligheten bakom riktig kvalitetssömn är att avsluta kvällen på bästa sätt genom att rensa bort saker och tankar från dagen som har gått. Här är 5 saker du kan börja med redan i kväll!

5 tips som får dig att sova ännu bättre

1. Rensa handväskan

Du vet hur det är, handväskan fylls snabbt med småprylar under dagen och även om du inte ser dem så kan det påverka dig att veta att de ligger där och skräpar. Gör det till en rutin att rensa ur sådant du samlat på dig under dagen! Bonus: Du slipper börja morgondagen med att rota efter det du behöver för att komma iväg.

2. Gör det du tycker bäst om

Alla har vi något som vi tycker lite extra mycket om att göra och som får oss att känna oss lugna och harmoniska. Oavsett vad det är för dig – det kan vara alltifrån att ta ett varmt bad till att bläddra i favorittidningen – gör det varje kväll! Välj vilken aktivitet du vill, men helst ska det inte vara skärm inblandad eftersom det kan störa din sömn.

3. Planera för morgondagen

En av de värsta bovarna som stör din sömn är att ligga och fundera över allt som behövs göra dagen efter. Gör dig själv en tjänst genom att skriva ner de saker som är absolut viktigast under morgondagen och lägg fram till dig själv. På så sätt slipper du att grubbla och kan gå till sängs med en känsla av att ha kontroll över situationen.

4. Skriv dagbok

Precis som det är hälsosamt att göra en lista över morgondagens uppgifter, är det bra att sammanfatta dagens tankar i en dagbok. Studier visar att dagboksskrivande har en positiv effekt på våra tankar.

5. Lägg fram kläder till morgondagen

Du kommer tacka dig själv på morgonen om du lägger fram kläder till morgondagen redan på kvällen. Kolla väderleksrapporten och välj plagg efter det.

Källa: Expressen.se
Text: Malin Perlheden/Allers.se
Bild: Shutterstock

(76)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar