Annons


Annons

5 tåliga höstväxter att plantera på balkongen

Nu är det dags att byta ut sommarens blomstrande växter och ätbara örter mot tåligare grönska. När temperaturen faller är det vissa växter som klarar sig bättre än andra.

Ljung och gulnade löv blir ett fint blickfång på balkongen. Foto: Shutterstock

Ljung och gulnade löv blir ett fint blickfång på balkongen. Foto: Shutterstock

Välj tåliga plantor som klarar kyla och få en vackert grön balkong hela hösten och en bra bit in på vintern. Här är växterna att satsa på.

1. Vinterljung

I färger som vitt, rosa eller rött ger ljungen balkonglådan en riktig färgklick. De små blommorna tål lätt frost, men blir det för kallt bör vinterljungen skyddas. Det räcker oftast med att täcka växten med lite granris.

Annons

ljung

2. Alunrot

Alunrot är en populär växt när det kommer till höstplanteringar. Inte bara är den tålig och kan hålla sig fin hela vintern, alunroten finns också i många härliga färger så som grön, lime-, bärnstensfärgad och vinröd.

alunrot

3. Prydnadskål

Den här växten tål minusgrader och med sina dekorativa bland – som finns i släta, krusiga och vågiga former i allt från rödlila, rosa och vitgröna nyanser – är den en tacksam balkongväxt under både höst och vinter.

prydnadskal

4. Höstaster

Höstastern med sina tjusiga lila eller rosa blommor ger fin färg i vilken plantering som helst. Växten blommar under sensommar och höst, men bör plockas in när frosten kommer.

aster

5. Prydnadsgräs

Miscathus-sorterna med sina vippor och ax är lika fina på hösten som när rimfrost och lätt snö ligger på som ett tunt täcke. En del grässorter påverkas av svalare temperaturer och kan skifta i nyans.

Läs även:

prydnadsgras

Källa: Odla.nu Foto: Shutterstock

(172)
(1)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar