Annons


Annons

5 smarta knep som gör rivjärnet skinande rent på nolltid

Slipp ingrodda matrester i rivjärnet! Här är fem bra knep att ta till för att enkelt och snabbt få rent det.

Så får du rent rivjärnet enkelt

Foto: IBL

Få köksredskap är så användbara som just rivjärn och vi använder dem gärna till att riva alltifrån ost och morötter till nötter och tomater.

Men hur praktisk rivjärnet än är så kan det vara ett rejäl omak att få det rent. Men misströsta inte, vi lär dig ett enkelt sätt att få det rent – och att förhindra att det alls blir smutsigt.

1. Låt rivjärnet ligga i vatten

I första hand bör du rengöra rivjärnet genom att borsta bort de lösa bitarna. Lägg det sedan i varmt vatten med diskvatten i cirka en kvart. Gnugga sedan diskborsten i riktning mot rivjärnet.

Annons

Men ibland är det inte så enkelt. Då får du ta till dessa knep!

2. Rengör rivjärnet med äpple eller potatis

Har du rivit ost kan det vara extra knepigt att få rivjärnet rent. Mota Olle i grind och riv ett äpple eller en rå potatis direkt efter att du rivit osten nästa gång – det hårda köttet gör att osten lossnar direkt.

Läs mer: Därför bör du använda vinäger till att städa de här 5 ytorna hemma

3. Diska med tandborste

Investera i en tandborste som du har under vasken – enkom för att diska rivjärnet med. Det blir betydligt enklare att rengöra inuti och runt de små hålen.

4. Stoppa rivjärnet i frysen

Sitter det du rivit fast som berget? Placera ditt rivjärn i frysen några timmar och vips ska du se att det blir betydligt enklar att få bort det som fastnat.

5. Spreja rivjärnet med olivolja

Börja gärna med att spreja rivjärnet med smör eller olivolja innan du river – det förhindrar att saker fastnar. Lägg det också i blöt så snart du använt det för att förhindra att något fastnar.

Källor: Logialebiz.com och queenladdy.com
Av: Malin Perlheden/Allas

Läs också: Dags att tvätta fönster? 5 smarta knep som gör skinande rent

(6)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar