Annons


Annons

5 vardagsproblem du löser med kaffesump

Kaffesumpen behöver inte nödvändigtvis slängas när kaffet är urdrucket. Faktum är att det kan göra nytta på en rad områden, både i hemmet och i trädgården!

Foto: IBL

1. Bli av med dålig lukt

Nästa gång du skivat lök eller rensat fisk – gnugga lite kaffesump mellan händerna och skölj så är den envisa doften borta. Dålig lukt i allt från kylskåp till garderober kan också trollas bort: Torka sumpen på en bakplåt, lägg den i en skål och stoppa in i det illaluktande utrymmet. Simsalabim så neutraliseras doften.

2. Skräm bort sniglar och myror med kaffesump

Kaffesump i rabatten ger färggrannare blommor och håller kissnödiga katter borta. Syran i kaffet är poppis bland de nyttiga maskarna, men inte bland skadedjur som sniglar och myror. Lite sump i grönsakslandet kan därför förbättra skörden.

Läs också: 10 sätt att utrota mördarsniglar

Foto: Sjöberg bild

3. Gör egen peeling av kaffesump

En rejäl kaffeskrubb jämnar ut celluliterna och återfuktar huden. För mildare peelingeffekt, blanda lite kaffesump i duschtvålen. Eller gör din egen ansiktsmask: Mixa sumpen med vad du hittar i köket – avokado, honung eller kanske olivolja och havssalt – smörj in, låt verka en stund och tvätta av.

4. Gör rent flaskor och vaser

Gnid lortiga kastruller och stekpannor med lite kaffesump på en trasa så försvinner smutsen. Kaffesump + diskmedel = enklaste sättet att rengöra trånga flaskor och vaser där diskborsten inte kommer åt; bara blanda, skaka och skölj ur.

Läs också: 7 smarta sätt att städa med citron

5. Slipp hala gångbanor

I stället för att salta, strö torkad kaffesump över isiga gångbanor. Syran hjälper på ett miljövänligt sätt till att smälta isen.

Annons

Av: Anna Lundegårdh
Källor: Buzzfeed, Familjeliv, Yankeemagazine, Leva & Bo

Exklusivt tillfälle att köpa samlarobjekt!

Fynda samlarobjekt från Victorias 40-årsfirande

Kungliga hovleverantören Paradisverkstaden har gett ut en helt unik kollektion med samlarobjekt till kronprinsessan Victorias 40-årsdag.

Begränsad upplaga: Beställ din favorit från Hemmets redan i dag!

Läs mer och beställ här

(12)
(100)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar