Annons


Annons

5 sagolika sänghimlar du kan göra själv

Vill du ha ett riktigt drömmigt sovrum? Inred med textil och sov under en sänghimmel. Här är fem sänghimlar i olika stilar som du kan skapa själv!

Sänghimlen är inte bara till för barnrummet, utan har flyttat in i många sovrum där den bryter av och ger en ombonad och romantisk touch. Den mjuka, draperade sänghimlen ger sovrummet värme och stämning och förvandlar direkt ett kalt rum till en mysig oas. Dessutom går det att skapa många fina sänghimlar alldeles själv.

Annons

Inspireras av fem olika sänghimlar – från skrynkligt och mysigt till elegant – nedan.

Läs också: Mysiga sängar utan sängstomme

1. Flexibelt och snyggt

En sänghimmel med fyra gardiner är snygg och flexibel, eftersom du kan välja att ha den öppen eller stängd enligt behov. Om du inte har en himmelsäng att fästa tyget i kan du använda en gardinskena med rundade hörn, det ger dig möjlighet att dra gardinerna precis som du vill. Sänghimlen avskärmar dessutom på ett snyggt sätt i ett litet rum, utan att ta för mycket plats i anspråk.

Foto via: Coastal Style

2. Minimalt – men mjukt

En sänghimmel behöver inte alltid vara romantisk och i skrynkligt linne. Den här eleganta varianten kräver endast en lång textillängd (eller fler som sys ihop) som läggs över himmelsängens övre bjälkar för ett minimalistiskt  men mjukt intryck.

Foto: C-More/Interieuradviesblog.nl

Läs också: Förnya sovrummet med gardiner

3. Enkelt och mysigt

Om du har sängen längs en vägg kan en sänghimmel från vägg till tak vara att föredra. Mät upp rätt längd av tyget och fäst det med krokar i taket och på väggen. Matcha med några ljusslingor för ytterligare mysfaktor. Denna variant kan även göra sig fin i huvudänden av en dubbelsäng.

4. Sänghimlen för den lilla alkoven

Rama in alkoven och skapa en känsla av en himmelsäng genom att hänga upp ett par gardinlängder som du fäster med valfritt rep eller med gardintofsar. För ytterligare lyx kan du satsa på dubbla gardiner, ett par i ett skirare material och ett par i tjockare tyg som mörklägger ytterligare.

Foto: Fantastic Frank Styling: Ida Lauda

5. En mysig oas

För att skapa en mysig oas i sängen kan du kombinera en sänghimmel i skirt tyg med ett ljusnät med flera små ledlampor. Du kan välja en klassisk rund sänghimmel eller ett par skira gardiner som du fäster med gardinskenor alternativt krokar i taket.

Läs också: Så gör du sovrummet romantiskt

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

(23)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar