Annons


Annons

5 härliga och kloka citat från Marie Mandelmann

Hon gjorde succé i "Mandelmanns gård" i TV4 och blev snabbt en favorit hos svenska folket. I väntan på säsong två av programmet (som spelas in nu!) har vi samlat Marie Mandelmanns klokaste citat.

Marie Mandelmann. Bild: Cecilia Möller/TV4

1. ”Strunta i att titta på TV och ägna en kväll åt varandra istället”

Bild: Cecilia Möller/TV4

Inför Alla hjärtans dag delade Marie med sig av sitt allra bästa tips för hur man kan fira dagen. Men själv uppmärksammar hon inte Alla hjärtans dag – åtminstone inte för att det råkar vara den 14 februari:

Annons

– Vi firar alltid alla hjärtans dag. Alla dagar, säger hon.

2. ”Jag älskar aprikoser!”

I säsongsavslutningen av ”Mandelmanns gård” bjuder paret in sina vänner till en stor fest. Under middagen pratar de om året som gått och vad de är tacksamma för. Och Marie, hon passar på att tacka sin man som fixade aprikoser till henne genom att gå ut mitt i natten och leta under aprikosträdet. Det är kärlek det!

3. ”Tur man inte lever på 1600-talet, då hade man kanske blivit bränd på bål”

Bild: TV4

Varje år i förkylningstider lagar Marie Mandelmann sin egen ”kuckelimuckmedicin”, som bland annat innehåller sprit och örter från den egna gården. Marie berättar att hon nästan känner sig som en häxa där hon står och rör ihop sin brygd. Men Gustav Mandelmann verkar inte jättesugen på att ta en sked av häxblandningen…

Läs mer: Här är Marie Mandelmanns huskur mot förkylning

4. ”In med stallgödsel, tång och kompost”

Marie och maken Gustav Mandelmann samlar tång i programmet. Bild: TV4

Det är inga krusiduller hemma hos paret Mandelmann. På deras ekologiska gård är det naturligt som gäller – och för att odla härliga, smakrika grönsaker nobbar de kemiska näringsmedel och plockar det som Moder Jord har att erbjuda i stället. Mums!

5. ”Det känns väldigt viktigt att veta att djuren jag äter har haft det bra”

Marie äter bara de djur som fötts upp på gården och som hon och maken slaktar själva. På så sätt kan hon vara säkra på att djuren har haft ett gott liv och äta köttet med gott samvete. Djurens välmående ligger henne uppenbarligen varmt om hjärtat. Heja Marie!

Text: Minna Wallén-Widung

(1.21k)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar