Annons


Annons

5 fina tips som gör din balkong redo för våren

Efter en vinter när vi nästan glömt att vi har balkong är det dags att göra den redo för våren och sommaren igen. Med de här tipsen kan du vara säker på att fånga vårens första solstrålar från första parkett!

Våren innebär inte bara att det blir ljusare och grönare ute. För många betyder våren att det är dags att börja flytta ut på balkongen igen.

Läs också: Så planterar du om dina krukväxter – steg för steg

Annons

Även om det fortfarande dröjer ett tag innan vi kan sitta utomhus längre perioder utan att frysa är det fortfarande möjligt att skapa en balkong från vilken du kan att avnjuta en kaffe i solen eller bara drömma om kommande varma dagar.

Vårfixa balkongen med de här knepen:

1. Levande ljus

tips för fin balkong

Foto: Alice Johansson Styling: Pernilla Algede för Alvhem/mäklare: Sandra Guerrero

Värmeljus skapar en mysig och – åtminstone till synes – värmande atmosfär. Stora ljuslyktor i mönstrat glas sprider ljuset bättre än mindre varianter. Kombinera gärna flera stycken och placera ut.

2. Matta på golvet

tips för fin balkong

Foto: Johan Spinell Styling: Mainstreet Stockholm för Historiska hem/mäklare: Mattias Holm

Även om solen ligger på kan det bli kyligt på det bara balkonggolvet. Placera en vädertålig matta där du sätter fötterna. En bonus är att den även skapar ett mer ombonat intryck.

3. Dekorera med växter

tips för fin balkong

Foto: Fantastic Frank fastighetsmäkleri

Än är vädret inte att räkna med och även om det är härliga plusgrader på dagen kan temperaturen snabbt sjunka om nätterna – och då är det inte särskilt klokt att placera ut känsliga växter.

Välj grönska som tål väder, vind och minusgrader. Är du osäker kan du alltid dekorera med robusta kvistar. Om du inte vill att de ska knoppa så behöver du inte ens vattna dem.

4. Värmande textiler

Foto: Henrik Nero Styling: Scandinavian Homes för Alexander White/Johan Franzon

Det är lätt att luras att våren är här för att stanna när den efterlängtade solen kikar fram, dock är det bra att tänka på att det fortfarande kan vara ganska kyligt i luften.

Dynor på balkongmöblerna är en bra lösning, likaså att ha värmande plädar eller skinnfällar i närheten när värmen avtar.

5. Stämningsfull belysning

tips för fin balkong

Foto: Maria Sahlander för Bjurfors/mäklare: Zara Ek

Nu är det dags att städa bort julbelysningsslingorna för mer våriga varianter. Ljusslingor med stora glödlampor är ett fint alternativ som lyser upp när det mörknar.

Komplettera gärna med massor av ljuslyktor.

Läs också: Dags för vårstädning! 14 saker du bör göra dig av med bums

(126)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar