Annons


Annons

5 filmer och tv-serier som är ett måste för alla inredningstokiga

Fin och mysig inredning i filmer kan verkligen vara en bra inspirationskälla för det egna hemmet. Här är fem filmer och tv-serier som du kan se bara för inredningens skull!

Det finns många anledningar till att vi fastnar för en film eller tv-serie, och vissa serier och filmer kan man faktiskt se enbart för interiörens skull, handlingen är underordnad. Här är våra absoluta favoriter du inte får missa.

Annons

1. Galen i kärlek

galen_i_karlek_pool

Lite pajig story där en känd författare (Diane Keaton) tvingas ta hand om sin dotters (Amanda Peet) pojkvän (Jack Nicholson) – som är i hennes egen ålder. Och gissa vilka som blir kära till slut? Asch, strunta i det – det man som tittare blir kär i är istället Dianes fantastiska Hamptons-hus. Stylat till perfektion, alldeles vid havet med en miljard fönster och en öppen spis i typ varje hörn. Ge oss!

2. The affair

theaffair

Det mest underhållande i serien The affair är förstås inte själva otrohetsaffären, utan att man som tittare ohämmat får frossa i de fantastiska miljöerna – till exempel i ett klassiskt brownstone-radhus i New York, en underbar strandvilla i Montauk och en klassisk amerikansk diner. I säsong två får man också en dos av en modern New York-våning uppklädd till tänderna.

3. The Holiday

the_holiday

Samma person som ansvarade för produktionsdesignen i Galen i kärlek, Jon Hutman, har även inrett miljön i den här filmen. Kate Winslets romantiska lilla engelska stuga är fylld med sammetssoffor, kelim-mattor, blåvitt porslin och hög säng i snirkligt gjutjärn och står i härlig kontrast till Cameron Diaz hotellrums-stylade hem i Los Angeles inrett med vita möbler och mörkbruna trädetaljer, inbyggda bokhyllor och tunga sidengardiner.

4. Sex and the city 2

Sex-City-2-Set-Decor

”I’ve been cheating on fashion with furniture”, konstaterar Carrie efter att ha inrett hennes och Mr. Bigs gemensamma lägenhet – en maskulin mix med tunga möbler i mahogny uppblandat med feminina detaljer i form av lurviga mattor och färgglada textilier från Paul Smith. Köket är en modern historia med blått kakel i glas och deras walk in-closet en dröm.

5. Mad men

filmer för alla som älskar inredning

Det går förstås inte att göra en sådan här lista, utan att ha med Mad men. Mad men ÄR en veritabel tidskapsel till 60-talet. Förutom att ge en suverän skildring av eran av martini-luncher, oavbrutet cigarettrökande och sunkiga könsroller är modet, sminket och interiören helt outstanding, en fröjd att få följa!  

Av: Jenny Norberg/Elle Decoration

(67)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar