Annons


Annons

5 enkla sätt att höja mysfaktorn hemma

Att sätta sin personliga prägel på hemmet och samtidigt göra varje rum hemtrevligt kan ibland vara lättare sagt än gjort. Här är 5 enkla och billiga knep som höjer mysfaktor i ditt hem.

Doftljus ger myskänsla! Foto: H&M Home

Doftljus ger myskänsla! Foto: H&M Home

Personligt utan att det blir för mycket, avskalat utan att det blir kalt och tråkigt. Att hitta den rätta balansen mellan ett välkomnande hem och ett tjusigt dito är en konst – och risken är att det antingen blir alldeles för plåttrigt eller aningen för omysigt.

Annons

Men att skapa ett hem som utstrålar lika delar lyx och trevnad är dock fullt möjligt – med rätt knep.

5 sätt att höja mysfaktorn i ditt hem:

1. Blanda olika prisklasser

Kuddar från H&M Home, hösten 2016.

Kuddar från H&M Home, hösten 2016.

Precis som när det kommer till kläder blir det oftast snyggast att blanda högt med lågt, budget med lyx och trender med klassiker.

Att mixa möbler, prylar och detaljer ur olika prisklasser är också ett smart sätt att spontant lyfta in säsongstrender i hemmet utan att bli ruinerad.

Läs även: Styla ditt hem som ett proffs – enkelt och billigt

2. Anamma den slarviga bäddningen

Sängkläder från Jotex, hösten 2016.

Sängkläder från Jotex, hösten 2016.

En slarvigt bäddad säng med skrynkliga och fluffiga sängkläder har länge varit en stark sovrumstrend – och det är lätt att förstå varför.

Den snygga detaljen kräver minimalt med ansträngning för att få till och dessutom ger det rummet en både exklusiv och mysigt touch. Allra bäst är det att satsa på sängkläder av linne, som är både luftigt och skrynklar sig fint.

Läs också: 7 sätt att skapa hotellkänsla i sovrummet

3. Kombinera olika stolar

Chefredaktör Ebba målade om sina pinnstolar.

Chefredaktör Ebba målade om sina pinnstolar.

Allt fler får upp ögonen för att kombinera olika typer av stolar runt köksbordet.

En klassisk designerstol tillsammans med en trendig variant och några loppisfynd i olika modeller, material och storlekar ger ett superfint och personligt resultat.

Före/efter: Alla pinnstolar fick olika färg

4. Satsa på lager-på-lager

Textilier från Jotex, hösten 2016.

Textilier från Jotex, hösten 2016.

Hemligheten bakom ett mysigt hem stavas ofta textiler och lite tyg kan verkligen göra skillnad för hur trivsamt ett rum upplevs. Med hjälp av lager-på-lager-principen kan du skapa ett varmt och ombonat intryck.

Ett luftigt täcke tillsammans med ett snyggt överkast och böljande gardiner gör susen i sovrummet, medan det i vardagsrummet kan räcka med olika varianter av prydnadskuddar i soffan, en mjuk pläd och en matta.

Läs även: 7 enkla sätt att inreda med höstens färger

5. Mixa gammalt och nytt

Möbler och textiler från Jotex, hösten 2016.

Möbler och textiler från Jotex, hösten 2016.

Ett hem med gammal inredning kan kännas omodernt medan ett hem med endast nya prylar kan bli opersonligt – nyckeln är att hitta den perfekta balansen.

Det kan vara något så enkelt som en tavla eller ljusstake du ropat in på auktion eller en kristallvas eller skåp du fått ärva, som blandas upp med nyinköpta saker.

Läs även: Gör ditt hem redo för hösten – 5 enkla tips

Källa: My domaine

(123)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar