Annons


Annons

DIY: 5 enkla idéer i advent

Fixa julstämningen med enkelt pyssel! Dekorera en ljuslykta med tårtpapper, böj ett hjärta av en galge eller skapa en julgran av returpapper.

Ljuslyktor med tårtpapper.

Ljuslyktor med tårtpapper.

Gör söta ljuslyktor. Limma fast tårtpapper på ­glasburkar eller vaser så får du fina små lyktor. Det är ett lättgjort julpynt. Tända ger lyktorna vackra skuggspel på väggarna.

Gör så här:
1. Använd små tårtpapper, 7–15 cm i diameter. Har du större tårtpapper behöver du antagligen bara använda spetsbården. Klipp papperen så att de passar burken de ska sitta på.
2. Limma fast tårtpapperet på utsidan av burken med spraylim. Det limmet är lätt att lösa upp i vatten om du vill ta bort papperet senare. Dekorera burken med ett fint snöre.

Annons
Gör hjärtan av galgar.

Gör hjärtan av galgar.

Böj till metallen. Bocka till gamla kemtvättsgalgar och klä dem med tygremsor och band. Dessa kommer från Mattssons Band och House Doctor.

Läs också: Gör vackra julstjärnor av notblad

Julgran av returpapper.

Julgran av returpapper.

Returgran. För att göra en pappersjulgran börjar du med att såga till en kvadratisk träplatta och borra ett hål i den. Fäst en tjockare blompinne i hålet. Klipp till en massa kvadrater av tidningspapper (det behövs verkligen massor!). Börja med större ark i botten och jobba dig sedan uppåt med mindre och mindre ark. Avsluta med en stjärna. Kan även göras med färgat papper eller varför inte varva tidning med några ark i färg?

Hyacinter i hyacintglas.

Hyacinter i hyacintglas.

Fint i grupp. Köp färdiga hyacinter, skölj av jorden och sätt dem i hyacintglas. Det blir vackert att ställa flera tillsammans.

Läs också: De som julpyntar tidigt är gladare

Häng adventsstjärnan på väggen.

Häng adventsstjärnan på väggen.

Advent uppåt väggarna. Häng adventsstjärnan på väggen i stället för i fönstret.

(262)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar