Annons


Annons

4 växttrender som spås bli stora 2017

Att odla blir allt mer populärt och kreativiteten flödar när det kommer till färger och former. Här är fyra växttrender som spås bli stora 2017.

I år är det inte bara Pantones färg för året som är grön. Vi spås nämligen bli allt fler med ett intresse för växter och trädgård.

Blomsterfrämjandet och Elmia Garden har analyserat vilka trenderna är som kan bli stora i år och det är tydligt att enkelhet är en röd tråd i trädgården i år.

Annons

Dessutom kommer en riktigt trädgård inte längre vara nödvändig för att få utlopp för sina gröna fingrar, det går lika bra att odla på balkongen eller i köket.

Här är fyra trender som spås bli stora 2017:

Trend 1: Växterna tar sig in i inredningen

Allt fler blir intresserade av växter och odling och det gröna stannar inte bara ute i trädgården utan blir ett självklart inslag i inredningen, både som dekoration och i färgskalan.

växttrender 2017

Foto: Alcro

Trend 2: Lättskött och småskaligt

balkong-700x470

Fler unga blir intresserade av att odla och gör det trots brist på en egen trädgård. Odling i balkonglådan blir populärt och lättskötta växter är därför favoriterna.

Foto: Cim Ek för Alvhem

Trend 3: Köksodling och självförsörjning

växttrender 2017

Allt fler vill äta ekologisk och närodlat. Flera nybyggda kök integrerar odlingsmöjligheterna hemma och visst är det trevligt att ha väldoftande örter växande hemma.

Foto: IKEA

Trend 4: Innovation och experiment

växttrender 2017

När det kommer till våra växter och blommor blir vi kreativa och mixar gärna modigt i år, både när det gäller form och färg. Mer udda inslag i kombination med det gröna blir populärt i presentationen.

Foto: Etsy/SuitCaseWorkshop

Text: Nanna von Knorring

(137)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar