Annons


Annons

4 smarta sätt att rengöra med såpa (funkar utmärkt till ugnen!)

Såpa är ett universalmedel som funkar toppen till mer än bara golv. Dessutom är det miljövänligt och effektivt. Visste du att du också kan rengöra de här sakerna hemma med såpa?

rengöra ugn och kastrull med såpa

Inget doftar så gott som nysåpade golv. Men såpa gör rent på betydligt fler ytor än så. Den är också bättre för både din hälsa och miljön jämfört med många av de rengöringsmedel som säljs i butikerna.

Annons

Läs mer: 7 ytor hemma du aldrig bör rengöra med diskmedel

Smarta sätt att städa med såpa hemma:

1. Rengör en bränd kastrull

Ibland blir värmen lite för hög eller glömskan för stor – och du står där med en kastrullbotten täckt av ett bränt pansar. Medan några ropar maskindiskmedel säger vi såpa! Koka upp vatten med såpa under lock och låt stå en stund. Därefter diskar du enkelt bort det fastbrända i botten.

2. Rengör ugnen med såpa

Du behöver inte butikens superfantastiska, superdyra rengöringsmedel för att bli av med inbrända matrester i ugnen. Gnid bara in insidan med koncentrerad såpa, värm till 100 grader och låt ugnen svalna. Torka ur!

3. Rengör spisen

Fett och inbränd mat på spisen försvinner också med såpa. Gnid in med såpalösning, vänta en minut, torka av.

4. Smörj gnisslande gångjärn

Här är ett bonustips där såpan kommer till en lite oväntad användning för dig med gnisslande dörrar. Smörj gångjärnen med såpa så slipper du oljudet.

Källa: stowrs facebook-sida. Ladda ner den genialiska receptsamlingsappen stowr här!’
Foto: Shutterstock

Läs mer: Så löser du 4 situationer hemma med en skvätt mjölk

(33)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar