Annons


Annons

3 tips som håller julstjärnan fin hela vintern

Julstjärnan är ett måste i juletid för många – och rätt skött kan blomman hålla sig fin länge. Här är tre tips att lägga på minnet.

skötselråd för julstjärna

Det är inte bara röda detaljer, granris och vintriga dekorationer som hör den här årstiden till.

Med sina dekorativa blad i rött, vitt – och allt däremellan – är julstjärnan en omtyckt klassiker som är fin i de flesta hem, oavsett inredningsstil.

Annons

Läs också: Knyt en fin ampel till hyacinten – så här gör du

Ta hand om julstjärnan – 3 skötselråd:

1. Vattna måttligt

Lagom är bäst när det kommer till vattningen. Din julstjärna ska aldrig torka ut, men heller aldrig bli dränkt. En skvätt vatten varannan dag är fullt tillräckligt.

Väljer du att sänka roten i vatten kan du istället sikta på en gång i veckan.

2. Placera rätt

En julstjärna mår bäst om den placeras i dagsljus, direkt solljus fungerar också utmärkt – särskilt under de mörka vintermånaderna.

Om du vill ställa julstjärnan långt in i rummet kan det vara bra att komplettera med en växtlampa.

3. Kolla kvaliteten

Innan du köper din julstjärna är det viktigt att kolla hur den mår. Tyvärr är det svårt att rädda en planta som behandlats på fel sätt i butiken.

Julstjärnan ska ha friska gröna blad under de färgrika högbladen, samt knoppiga gulgröna blommor. Till skillnad från vad många tror är julstjärnans blommor de små gulgröna i de färgglada bladens mitt.

Kontrollera också om plantan är genomblöt eller väldigt torr, i så fall har den inte blivit regelbundet vattnad och rotskador kan ha uppstått.

Välj alltid en julstjärna som står väl skyddad i butiken eftersom plantan är känslig mot låga temperaturer och drag. Köp aldrig en planta som stått utomhus och se till att julstjärnan är väl inpackad, i exempelvis tidningspapper, under transporten hem.

Källa: Blomsterfrämjandet
Foto: Shutterstock

Läs också: 4 tips som håller hyacinten fin hela julen

(55)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar