Annons


Annons

3 tips: Så fixar du en enkel gå-bort-present i jul!

Julblommor är perfekta gå-bort-presenter. Här är tre enkla tips på hur du skapar fina små arrangemang med hjälp av våra juligaste blommor!

Julstjärnan är en omtyckt och klassisk blomma i juletider. Och en perfekt present när man blir bortbjuden på adventsfika. Branschorganisationen Blomsterfrämjandet tipsar om enkla sätt att skapa juliga och vackra gå-bort-presenter med blommor.

1. Färgglatt och festligt

Bild: Blomsterfrämjandet och Pixabay

Annons

Ett annorlunda sätt att skapa ett vackert och effektfullt arrangemang – utan att det krävs en massa verktyg eller pysselkunskaper! Köp ett gäng små julstjärnor i olika färger. Placera dem tätt ihop på en bricka eller i en grund skål. Ett vackert arrangemang som garanterat går hem hos mottagaren!

Tänk på att hälla bort eventuellt överskottsvatten från brickan eller skålen, så att blommorna inte blir för blöta innan du ger bort presenten.

2. Juligt och elegant

Bild: Blomsterfrämjandet/Stars for Europe

Gör julstjärnan mer personlig genom att satsa på dess yttre. Slå in blomman i ett enkelt, enfärgat presentpapper. Bind ett juligt band eller snöre runt krukan och fäst grankvistar och kottar. Varför inte knyta fast ett litet kort också? Eller skriv en personlig hälsning direkt på presentpappret.

Tänk på att julstjärnor älskar värme. Den gillar inte att stå i drag och mår inte bra i temperaturer under 15 grader. Linda därför gärna in blomman i exempelvis en tidning innan du tar ut den.

3. Snabb sista minuten-present

Bild: Blomsterfrämjandet/Stars for Europe

Vanligt tidningspapper duger faktiskt fint också som presentpapper. Det är ett smart och snabbt sätt att fixa en gå-bort-present i sista minuten, eftersom det är något som de flesta av oss redan har hemma. Linda helt enkelt tidningspappret runt krukan, klipp till det i botten och vik sedan in det. Bind ett vackert band runt och vips har du en personlig present som garanterat kommer att uppskatta.

Har du lite mera tid, kan du klippa ut ett hjärta i kartong – antingen på frihand eller med hjälp av en pepparkaksform. Klistra ett fint papper på båda sidor av kartongen och bind fast på krukan. Varför inte knyta dit själva pepparkaksformen också?

Källa: Blomsterfrämjandet

Artikeln publicerades först på Allers.

 

(69)
(2)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar