Annons


Annons

3 snygga gröna växter att inreda med i höst

Trenden att inreda med växter tar aldrig slut – och härligt är väl det! Här är tre krukväxter som spås ta över våra hem i höst.

Lättskötta, storbladiga, blommande och spretiga växter är alla helrätta element i inredningen, men det finns så klart några sorter som är mer populära än andra.

Läs också: 6 sätt att ta tillvara på dina pelargoner

Fiolfikus, monstera och elefantöra är tre favoriter som hängt med länge nu, men i höst spås de få konkurrens av tre andra, inte lika välbekanta, växter.

Annons

Enligt livsstilssajten My Domaine och Chris Satch, växtforskare på trädgårdscentret The Sill, även känt som New Yorks växtmecka, kommer de här snygga växterna ta över våra hem – och Instagramkonton – i höst.

1. Marmorblad (Calathea lancifolia)

Foto: Pistils nursery

Vacker och lättskött kalatea med dekorativa och mönstrade blad. Undersidan är ofta mörkröd.

Trivs bra i skugga, men vill gärna ha värme och hög luftfuktighet. Därför är det bra att duscha bladen regelbundet.

2. Mossimo (Aegagropila linnaei)

Foto: Monsters circus

Den här söta ”mossbollen” är egentligen inte någon mossa, utan en grön alg som bland annat hittas vilt i kolonier i sjöar på Island, Skottland, Japan och Estland.

Mossimo, även kallad moss balls, lake balls eller marimo, kan bli upp till tio centimeter i diameter och ytan känns ungefär som sammet.

I Asien är algbollen redan populär och nu spås trenden inta västvärlden.

Bollarna placeras inte i kruka, utan i en klar glasskål, terrarium eller vas som fylls med rent och klart vatten och placeras ljust.

3. Vårtaloe (Aloe humilis)

Foto: Dave’s garden

Utöver det oangenäma namnet är vårtaloe – hedgehog aloe eller spider aloe på engelska – en lättskött växt som passar i de flesta hem.

Vårtaloe tillhör aloesläktet, där den mer kända aloe veran också ingår, och bladen är gröna med vita, taggiga kanter. Bladen bildar små rosetter och blommorna är till en början röda, innan de gradvis blir gula.

Fynda vrålsnygga krukor – direkt från oss!

”Äntligen hemma”-profilen Hanna Wessman har designat en serie superfina krukor i keramik. Nu kan de bli dina till ett riktigt bra pris!

Läs mer och beställ i vår shop!

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Läs också: 10 tips som får dina krukväxter att överleva semestern

(56)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar