Annons


Annons

3 saker att tänka på om du inreder med årets färg

Årets färg 2018 är inget för de försiktiga. Violett är nyansen att satsa på enligt färginstitutet Pantone som varje år utser den trendigaste kulören.

För 2018 har färginstitutet Pantone utsett årets färg och även denna gång är det en kulör med attityd: Violett. Pantones färg för 2017 var greenery – en pigg, färgstark och knallig grön. Gröna toner syntes mycket riktigt en stor del av trendåret, men greenery tolkades på flera sätt och vi såg nyanser i allt från ljust grågrönt till mörka skogsfärger.

Annons

Pantones ultraviolet 18-3838 beskrivs som en komplex nyans av lila som drar åt det kalla hållet och för tankarna till utomjordiska galaxer, mystik, andlighet och kreativitet.

Läs också: Inredningstrender 2018 enligt Pinterest

Att inreda med lila kan kräva lite extra tanke, men när det väl blir rätt kan det bli riktigt snyggt. Här är tre tips på hur du kan inreda med 2018 års trendfärg – som huvudroll eller inspiration.

1. Matcha med andra kulörer

Då lila innehåller både varma och kalla pigment finns det många sätt att matcha färgen. Den modiga kan kombinera violett med andra lila nyanser eller andra starka kulörer.

För den som önskar en mer diskret palett i hemmet kan ultraviolet med fördel kombineras med svarta, grå eller beige toner.

2. Framhäv dina material

Förutom andlighet, mindfulness och kreativitet associeras lila med kungligheter och rikedom. Därför går lila nyanser bra ihop med lyxiga ytor och material, som guld och silver.

3. Tolka trenden på ditt sätt

Precis som med alla trender går årets färg att tolka precis som du vill. Känner du inte för att gå all in med violett kan du alltid inspireras av 2018 års färg i det lilla.

Små doser i detaljer är rätt väg att gå om du gillar färgen lite lagom. Du kan också utgå från ultraviolett, men leta dig vidare på spektrumet och hitta en nyans som känns mer du. Djupa plommontoner eller ännu mörkare? Eller varför inte ljus lavendel eller till och med en grå färg med lila pigment?

Artikeln publicerades först på Residence.

 

(71)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar