Annons


Annons

15 vackra dekorationer till vårens och sommarens fester

Oavsett om det är dags för födelsedagskalas, bröllop, dop eller bara en fin middag för de närmaste vännerna blir det garanterat feststämning med de här fina dekorationerna.

Oavsett vilken anledning du har att ställa till med kalas så finns det flera snygga detaljer du kan använda dig av för att fixa en fest i vårens och sommarens romantiska anda. Fyll festen med ballonger, vackra blommor, sött sockervadd och goda drinkar för en garanterad succé.

Här är 15 fina dekorationer och blomsterarrangemang:

1. Pimpa ballongerna 

Annons

Foto: Poppytalk.com

Inspireras av balettdansarnas tyllkjolar och klä dina ballonger i tyll. Enkelt och så vackert!

2. Byt ut champagneglasen

Foto: Briannavenzke.com

Känns det krångligt med flera sköra champagneglas? Bjud istället på små flaskor bubbel med ett gulligt sugrör fäst vid sidan.

3. Duka vackert med palmblad

Foto: Studiodiy

Sugen på en riktig sommarfest à la palmer, ananas och flamingos? Dekorera bordet med palmblad och andra stora gröna blad som fungerar som snygga underlägg för tallrikarna.

Läs mer: Så piffar du kakorna med vackert marmormönster

4. Häng upp körsbärsblom

Foto: Keepsake memories photography via Creativestyle

Har du fest under våren kan du dekorera med söta ljusrosa körsbärsblommor. Häng upp små vaser eller gamla glödlampor med tråd och lägg i en liten kvist. Enkelt och så romantiskt!

5. Minimalistisk sommardukning

Foto: Homeohmy.com

För en minimalistisk och elegant dukning kan du låta det pampiga blomsterarrangemanget i grönt och vitt återspeglas i dukningen med en enkel kvist och en servett i tyg.

6. Drinkar med ätbara blommor 

Foto: Ivy and Gold Photography via 100layercake.com

Servera dina cocktails med ätbara blommor i olika färger. Somrigt, enkelt och så fint!

7. Minimalistiska tulpan-dekorationer

Foto: IJ Photo via Weddingcolors.net

Tulpanernas högsäsong är här och de är perfekta att använda i minimalistiska dekorationer. Placera tre tulpaner som du snittar i olika längder i en vas eller i ett högt glas med några stenar på botten. Häll i lite vatten så håller sig dekorationen fin under hela festen.

Läs mer: Så gör du en vacker dekoration av snittblommor

8. Dekorera champagnekylaren 

Foto: Andeelayne.com

Pynta din kylare med färgglada blommor. Frys in blommor i stora iskuber för att skapa romantiska dekorationer till champagnen. Har du ont om tid kan du bara blanda ner blommorna tillsammans med vanliga iskuber i kylaren.

9. Sommarblommig dukning

Foto: Yiannis Alefantou, Adam Alex/Stylemepretty.com

För en enkel och somrig dukning kan du byta ut servettringarna mot snöre och trä på ett par små blommor.

10. Ballonger med blomsterband

Foto: Michele Hart/Stylemepretty.com

Köp färre och större ballonger och låt snöret stå i centrum. Pryd snöret med en längre kvist med blad och fäst några vackra blommor för en minimalistisk och vacker blomsterdekoration.

11. En midsommarnattsdröm till drink 

Foto: Honestlyyum.com

En drink gjord på akvavit som är perfekt för midsommaren eller varför inte vid någon annan av sommarens alla fester. Gillar du inte akvavit kan du inspireras av upplägget och servera dina drinkar med en vacker blomkvist. Receptet hittar du här. 

12. Blomstervägg 

Foto: modwedding.com

Trä blommor på snören och häng upp intill varandra för att skapa en vacker väggdekoration. För att skapa en ombre-effekt kan du variera från vita blommor till ljusrosa och avsluta med varianter i en mörkrosa nyans.

13. Små vårbuketter

Foto: Homeyohmy.com

I stället för stora blombuketter och -arrangemang på varje bord kan du lägga fram blommorna i form av små buketter. Minibuketterna är vackra att lägga ovanpå dukningen och perfekta som en liten gåva till varje gäst på festen.

14. Tranbärsmartini med sött sockervadd

Foto: Sprinklesandsprouts.com

Ingen sommar utan sockervadd! Denna drink är perfekt för den som inte vill dricka allt för söta drinkar eftersom att martinin är gjord på vodka, tranbär och citron. Receptet hittar du här.

15. Naturnära namnskyltar 

Foto: Scarlett Gaus för Bellevue.nzz.ch

Istället för att klippa, klistra och pyssla med papper kan du bryta av vackra blad som du använder som placeringskort. Måla med pensel och målarfärg eller använd en tjock tuschpenna som syns tydligt på bladet.

Text: Nanna von Knorring

Läs mer: 11 vackra dukningar till vårens middagar

(0)
(100)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar