Annons


Annons

10 julmarknader värda att besöka

Gå på julmarknad och kom i stämning! Många slår upp portarna redan i november. Här är tio mysiga som du inte får missa!

1. Jul på Fredriksdal, Helsingborg

Fredriksdals friluftsmuseum och botaniska trådgård förvandlas till en traditionell julmarknad under andra advent. Här kan du passa på att julpyssla med barnen, handla klappar och hälsa på hästar, kor och getter i stallen. På plats finns även tomtefar och tomtemor.

Annons

Öppettider: 8-10 december
Läs mer här.

2. Julmarknad på Bosjökloster, Höör

Njut av en stämningsfull julmarknad på Bosjökloster. Marknaden passar för såväl stor som liten som vill komma i julstämning. Här kan du handla klappar och delikatesser från lokala hantverkare och matproducenter. Dessutom kan hela familjen julpyssla, hälsa på djuren, gå på julklappsjakt eller konsert i kyrkan.

Öppettider: 1-3 december
Läs mer här.

3. Jul på Liseberg, Göteborg

Foto: Bengt Kjellin/IBL

Kom i julstämning på Liseberg i Göteborg som under november och december förvandlas till en julsaga med ljus och dekorationer i överflöd. Här kan du åka skridskor, ta en tur i karusellen och handla på den traditionella julmarknaden – eller varför inte se en vacker isbalett eller gå på skattjakt?

Öppettider: 17-19, 24-26 och 30 november samt 1-3, 5-10, 12-23 och 26-30 december.
Läs mer här.

4. Wadköpings julmarknad, Örebro

Julmat, klappar, pynt och hantverk. På Wadköpings julmarknad i Örebro kan du handla inför julen och njuta av körsång och swingband. Även caféer, muséer och affärer i Wadköping håller öppet.

Öppettider: 26 november, 3, 10 och 17 december
Läs mer här.

5. Julmarknad på Stora Torget i Visby

Visby glittrar i ljus och dekorationer i december. På Stora torget i S:ta Karins ruin anordnas en julmarknad, på skyltsöndagen visar butikerna upp sin julskyltning och den 16:e december går en tomteparad genom Visby.

Öppettider: 3, 9-10 och 16-17 december
Läs mer här.

6. Jamtli julmarknad, Östersund

Över 20 000 besökare tar sig till Östersunds friluftsmuseum Jamtli för att uppleva dess julmarknad varje år. Här finns bodar med hantverk, juldelikatesser och glögg. Prova även på att åka hundspann eller häst och släde i snön!

Öppettider: 8-10 december
Läs mer här.

7. Julmarknad på Stortorget i Gamla stan, Stockholm

Foto: Shutterstock

Stockholms äldsta julmarknad är en given klassiker som lockar besökare från hela Sverige. Traditionell, mysig och med godsaker och hantverk från Sverige är Stortorget i Gamla stan en tradition för många Stockholmare när julen närmar sig.

Öppettider: 2-23 december
Läs mer här.

8. Småländsk jul i Kosta

I Småländska Kosta öppnade julmarknaden redan den 11 november. Här finns naturligtvis glas, hantverk och godsaker att köpa med hem, men även shower, ponnyridning och ansiktsmålning för de små. Flera specialevenemang står också på schemat, med allt från marsipangrisverkstad till vin-, öl och champagneprovning.

Öppettider: 11 november – 31 december.
Läs mer här.

9. Tjolöholms julmarknad, Fjärås

På Tjolöholms slott i Fjärås infinner sig julstämningen redan i november. Här finns julklappar, hantverk och julsmaker i mängder och dessutom hälsar tomten på för att ta emot julklappsönskningar av barnen.

Öppettider: 17-19 och 22-26 november
Läs mer här.

10. Julmarknad på Taxinge Slott, Nykvarn

På idylliska Taxinge Slott i Nykvarn anordnas en julmässa med över 130 svenska hantverkare. På plats finns även mathantverkare som säljer allt från skinka och sill till ostar och godsaker. Taxinge slott kallas även för ”kakslottet” och enligt slottets egen hemsida dukar de upp ett av Sveriges största kakbord – perfekt för den fikasugna julmarknadsbesökaren.

Öppettider: 16-19 november, 23-26 november
Läs mer här.

Foto: Marina Khrapova/Unsplash

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

(102)
(0)


Annons


SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar